Літо в луцьких дитсадках: групи переповнені, освітяни кажуть − економно. ВІДЕО

Літо в луцьких дитсадках: групи переповнені, освітяни кажуть − економно. ВІДЕО
У Луцьку практично усі дитсадки міста йдуть на вимушені літні канікули, в управлінні освіти кажуть, що це зекономило місту майже мільйон.

Відтак до вересня функціонуватимуть лише шість дошкільних навчальних закладів. Батьки ж такій ідеї не раді. Кажуть, це не зручно та й нові групи будуть переповненими, - йдеться в сюжеті телеканалу ZIK.

До дитсадка «Дивосвіт» на літній період батьки записали понад 400 дітей. Потрапити навіть до старшої групи охочих тут майже удвічі більше, ніж зазвичай. Вихователі розповідають: сьогодні прийшло лише 230 дітей, тож вдалося розмістити усіх малюків, однак, побоюються того, що буде далі.

«З перших чисел місяця, як правило, не усі батьки приводять своїх дітей. Однак, вже ближче до кінця тижня, як показує практика, малюків стає все більше», – пояснила вихователь ДНЗ «Дивосвіт» Оксана Сироватко.

Педагоги сподіваються хіба що на ротацію діток, адже лише так суттєвого переповнення груп вдасться уникнути. Тим часом, не усі батьки певні, чи хочуть, щоб їхні діти перебували у чергових дитсадках. До прикладу, лучанка Анжела Демедюк записала сина до літнього садка, однак уже після першого дня жінка вирішила забрати дитину. Розповідає: умови тимчасового закладу тут значно різняться від звичного для них. Та й добиратися до дитсадка доводиться мало не через усе місто.

«Нам сказали, що у його групі 27 дітей, але зайти та подивитися, що там і як вихователька не дозволила. Тож, я подумала і вирішила, що до дитсадка ми улітку ходити не будемо. Це дуже незручно. Хай краще син побуде вдома – якось вже переб‘ємося», – зізнається Анжела Демедюк.

Однак не усі батьки можуть залишити дитину вдома.

«Нам дуже потрібен садочок на літо. Я працюю, чоловік у мене – поранений, тож дитина просто не може залишатись удома», – розповіла мати одного із вихованців чергового дитсадка, лучанка Роза.

Та як би не скаржились батьки, у профільному управлінні міськради впевнені: утримувати влітку усі сорок напівпорожніх дитсадків невигідно. А завдяки шести черговим місто зекономить майже мільйон гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
років 5 назад вихователі садків вимагали!!!!! закривати садочки влітку, бо не могли взяти відпусток у літній період, тепер скаржаться - вимушено. І як зрозуміти?
Відповісти
Все то - економія, але в групах по 26 дітей. В нашому садку в групі 14 ліжок, а діток було 19. От, як ви думаєте, що відчували діти, яким бракувало спальног місця. Для них і так стрес -перехід до нових діток-вихователів на літо...
Відповісти
Останні новини
Літо в луцьких дитсадках: групи переповнені, освітяни кажуть − економно. ВІДЕО
02 липень, 2014, 19:54