Пожежники «гасили» найбільшу на Волині нафтобазу. ФОТО. ВІДЕО

Пожежники «гасили» найбільшу на Волині нафтобазу. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку на території найбільшої в області нафтобази рятувальники Луцького гарнізону УДСНС України у Волинській області провели планові навчання.

За тактичним задумом, пожежа виникла внаслідок прямого попадання блискавки в резервуарі місткістю 1000 м3, виникла загроза поширенню полум'я на сусідні ємності, - повідомляють на сайті обласного управління ДСНС.

Першими до боротьби з умовним лихом приступила пожежна команда та добровільна пожежна дружина нафтобази, а за декілька хвилин до місця події прибули чергові варти рятувальників ДСНС області з усіх пожежно-рятувальних підрозділів міста Луцька.

Всього на місці умовної пожежі зосередили 8 одиниць спеціальної пожежної техніки та 36 чоловік особового складу. На місці події створили оперативний штаб, до складу якого увійшли працівники адміністрації підприємства та оперативно-координаційного центру управління ДСНС в області.

Рятувальники випустили на охолодження палаючого резервуару та сусідніх ємностей потужні водяні струмені, а згодом подали повітряно-механічну піну на дах резервуару та успішно провели "пінну атаку".


"Для рятувальників ці навчання дали змогу ознайомитись із специфікою об’єкту, характеристиками його небезпечних ділянок, вивчити планування і джерела водопостачання, що у випадку реальної загрози дозволить у найкоротші строки приборкати надзвичайну ситуацію", - йдеться у повідомленні управління ДСНС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
для таких операцій потрібно вертоліт залучати
Відповісти
Останні новини
Пожежники «гасили» найбільшу на Волині нафтобазу. ФОТО. ВІДЕО
03 липень, 2014, 10:04
Синоптики обіцяють град
03 липень, 2014, 09:54