На Волині хочуть ліквідувати комунальне підприємство

На Волині хочуть ліквідувати комунальне підприємство, яке обслуговує урядову «гарячу» телефонну лінію.

Питання стосовно ліквідації КП «Контактний центр у Волинській області» розглянули у четвер, 3 липня, під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Волинської обласної ради.

Підготував відповідний проект рішення депутат Сергій Слабенко.

За його словами, ще за часів уряду Юлії Тимошенко створили урядову «гарячу» телефонну лінію, за роботу якої в області відповідав відділ роботи зі зверненнями громадян апарату Волинської облдержадміністрації.

Однак 26 грудня 2012 року на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції створення Національної системи опрацювання звернень до органів виконавчої влади» Волиньрада створила комунальну установу «Контактний центр у Волинський області».

У штаті підприємства працюють три людини. Цьогоріч на його утримання депутати виділили більше 190 тисяч гривень. На переконання Слабенка, цих коштів не вистачить до кінця року, адже щомісячно на потреби цього маленького штату йде більше 21 тисячі гривень.

До того ж, ще коли проект рішення про створення контактного центру виносився на розгляд сесії, на той час керівник Волинської облдержадміністрації пообіцяв, що із обласного бюджету заклад фінансуватиметься лише на початках. Далі гроші на його утримання надходитимуть із державної казни. Але досі це підприємство – тягар обласного бюджету.

На засідання прийшла керівник комунального підприємства Світлани Онищук. Вона попросила депутатів не спішити із прийняттям рішення, адже облдержадміністрація вже направила звернення у Міністерство фінансів України щодо фінансування установи з державного бюджету. Однак відповідь прийде лише 13 липня.

Голова комісії Володимир Навроцький запропонував депутатам рекомендувати цей проект рішення до розгляду депутатському корпусу, мовляв цим депутати привернуть увагу до проблеми і допоможуть Міністерству фінансів швидше прийняти рішення. Депутати дослухалися до Навроцького і підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щиро вірю, що модератор передасть цей коментр автору статті ))))
Відповісти