Волиньрада хоче більших штрафів за самогоноваріння

Волиньрада вирішила підтримати звернення Ковельської районної ради до народних депутатів України щодо посилення відповідальності за самогоноваріння.

Питання стосовно звернення розглянули сьогодні, 3 липня, під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Волинської обласної ради.
Ковельською районною радою його було прийнято ще 30 квітня.

Так у ньому зокрема йшлося про те, що статтю 177 Кодексу України про адміністративні правопорушення – придбання самогону та інших міцних напоїв домашнього виготовлення слід викласти в іншій редакції. Депутати пропонують штраф, що передбачений даною статтею збільшити: замість суми від 1 до 5 неоподаткованих мінімумів, вони хочуть, щоб із порушників брали від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів.

Просять вони й змінити частину ІІ статті 204 Кримінального Кодексу України. На думку депутатів, ті, хто облаштовують підпільні цехи з незаконного виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів повинні каратися позбавленням волі на строк від 5 до 7 років із конфіскацією всього виробленого.

Також обранці громади хочуть тюрми й для тих, хто труїть людей неякісним сурогатом. Таких горе-бізнесменів депутати пропонують карати позбавленням волі на строк від 7 до 12 років позбавлення волі з вилученням та знищенням не лише продукції, а й обладнання, на якому її виготовили.

Голова Комісії Володимир Навроцький запропонував присутнім підтримати ковельських колег. Тож депутати взяли інформацію до відома і рекомендували винести це питання на найближчу сесію Волиньради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
позабивати бракоробів...
Відповісти
Зробіть по сто гр за одну пляшку,та забороніть самогоноваріння і що далі?
Відповісти