У центрі Львова спалили «корумпованого суддю». ВІДЕО

У центрі Львова спалили «корумпованого суддю». ВІДЕО
Під стінами Апеляційного суду Львівської області відбулася акція протесту, анонсована як «пікет проти суддівсько-прокурорського свавілля».

Вхід до Апеляційного суду пікетувальники оформили у «стилістиці Майдану»: тут були шини, бочки та безперервне вигукування «Слава Україні» та «Ганьба», - йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.

«Мого брата Романа Куриласа утримують у СІЗО вже 10 років, так і не оголосивши вироку. А таких, як Роман, лише у Львові є сотні», - розповів репортерові телеканалу ZIK Марічці Жук один із ініціаторів акції протесту Ігор Курилас.

Організатори пікету наголошували, що випадків, коли затримані чекають вироку декілька років, в Україні тисячі. Хоча за законодавством позбавляти громадянина свободи можна лише за вмотивованим рішенням суду і на підставах та в порядку, встановлених законом.

Акція біля обласного Апеляційного суду закінчилася символічним спаленням «корумпованого судді». Опудало вбрали у суддівську мантію та обклеїли папірцями, які мали б символізувати грошові знаки. За задумом організаторів імпрези, це мало б означати намагання викорінити хабарництво у середовищі суддів та прокурорів України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: корупція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У центрі Львова спалили «корумпованого суддю». ВІДЕО
03 липень, 2014, 19:45