Клімчуку поскаржилися на незаконну оренду в «Старому Луцьку»

Клімчуку поскаржилися на незаконну оренду в «Старому Луцьку»
Прокуратура міста Луцька підготувала подання на ім’я голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука щодо питань незаконної оренди землі та інших порушень на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».

Про це розповів 20 квітня в ефірі «Радіо Ера-ФМ» під час радіопередачі «Коло запитань» заступник прокурора міста Луцька Валентин Агайбіров.

За його словами, прокуратура міста Луцька проводила перевірки в заповіднику і виявила цілу низку порушень законодавства. Агайбіров зазначив, що в заповіднику є близько 50 пам’яток, які незаконно орендуються.

«Згідно із Законом України «Про охорону культурної спадщини», саме орган охорони культурної спадщини Волинської ОДА встановлює режим використання пам’яток. Встановлено, що на даній території укладено 49 договорів оренди з фізичними та юридичними особами, які мали би погоджуватися з органом охорони культурної спадщини. Проте таких погоджень не було», – пояснив Агайбіров.

Він також сказав, що зараз прокуратура міста проводить перевірку незаконної забудови семи об’єктів на території «Старого Луцька». Висновки щодо них дадуть пізніше.
Заступник прокурора зауважив, що, крім питань договорів оренди, прокуратура встановила порушення порядку розміщення реклами та санітарного стану в заповіднику.

За словами Валентина Агайбірова, наразі підготовлено проект подання на ім’я голови ОДА, який має підписати прокурор.

Депутат обласної ради Валентина Блінова в прямому ефірі розповіла, що до неї звернулися 170 мешканців заповідника, які скаржилися на агресивну поведінку забудовників. Вона надіслала запит до прокуратури. Але ті відповіли, що жодних порушень законодавства не виявлено, тому підстав для порушення кримінальних справ не вбачають.

За її словами, питання численних порушень законодавства в заповіднику вона винесла на порядок денний однієї з постійних комісій обласної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Клімчуку поскаржилися на незаконну оренду в «Старому Луцьку»
20 квітень, 2012, 17:34