У Луцьку нема за що купити обладнання для діагностики раку

У Луцьку нема за що купити обладнання для діагностики раку
Смертність від онкопатологій у Луцьку за підсумками 2011 року збільшиться.

Такий прогноз озвучив начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради 15 грудня.

«В місті Луцьку на обліку знаходиться 6200 хворих. В минулому році добавилося 635. Смертність від онкопатологій в цьому році, напевно, збільшиться до 20% хворих. Отакі наші невтішні справи», – сказав Кошель.

Загалом, за словами начальника управління , основні зусилля медиків спрямовані на виявлення ранніх стадій хвороби. Адже найлегше проходить лікування першої стадії.

На другій та третій стадіях лікування дається важче, каже Кошель, але все одно можливе. Головне – вчасно прийти на обстеження.

Крім того, існують великі проблеми із державною допомогою для онколі кування. Державних грошей не вистачає на діагностику хвороб.

«Наша програма в плані діагностування, можна вважати, була заморожена і не виконувалася. За рахунок господарських витрат закуплені були ендоскопи, але по цій державній програмі ми, на жаль, нічого не отримали. Якщо сталася трагедія, вона в основному лежить на плечах тих людей, родини і так далі, тому що дуже дороге лікування», – констатував Федір Кошель.

Головний лікар Волинського обласного онкологічного диспансеру Орест Андрусенко звернувся до депутатів, щоб ті допомогли із закупівлею необхідного і дорогого обладнання.

«Тут в залі сидять «високо уважаємиє» люди, які клялися, що будуть помагати своєму народу, як ішли в депутати. І обіцяли: ми вам поможем, ми вам зробим. То шановні, 90 тисяч – можна помогти. З вашої сторони потрібна підтримка, щоб ми могли щось зробити», – сказав головний лікар диспансеру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку нема за що купити обладнання для діагностики раку
16 грудень, 2011, 09:18