У Луцьку підприємців виселять із колишнього монастиря

У Луцьку підприємців виселять із колишнього монастиря
Рівненський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу приватного підприємства «ВКФ «Домінанта» на рішення господарського суду Волинської області від 13 березня 2014 року про визнання недійсним додаткового договору оренди державного нерухомого майна – частини приміщень келій колишнього монастиря бернардинів у Луцьку.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Рішенням від 1 квітня 2014 року Рівненський апеляційний господарський суд задовольнив позовну заяву прокурора Волинської області, відтак управління культури Волинської обласної державної адміністрації не укладає з приватним підприємством «Домінанта» охоронного договору на келії колишнього монастиря бернардинів у Луцьку на проспекті Волі, 2.

"Правові підстави для укладення такого договору відсутні, адже підприємство не є орендарем культурної спадщини", - пояснюють в прес-службі прокуратури.

Окрім того, Вищий господарський суд України 31 січня 2014 року задовольнив касаційну скаргу прокуратури й зобов’язав приватне підприємство «Домінанта» звільнити приміщення келій та передати їх Фонду державного майна України.

Відтак приміщення звільнять та передадуть державі.

З підприємства «Домінанта» також стягнуть понад 150 тисяч гривень неустойки за період безпідставного користування приміщеннями загальною площею понад 100 квадратних метрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зараз саме час утримувати за державний кошт такі споруди!)
Відповісти
А що з цього приводу думає отець Михаїл?)...
Відповісти
Головне, що памятка так і лишиться у жалюгідному стані, незважаючи на те, хто вселився-хто виселився. В Європу вони, блін, хочуть
Відповісти
Останні новини
У Луцьку підприємців виселять із колишнього монастиря
05 липень, 2014, 19:50