Як «Самооборона» розбиралася з п'яними дебоширами у Луцьку. ЗВІТ

Як «Самооборона» розбиралася з п'яними дебоширами у Луцьку. ЗВІТ
Представники "Самооборони Майдану Волині" прозвітували про діяльність групи оперативного реагування на вулицях Луцька в ніч з 4 на 5 липня.

Звіт публікував на своїй сторінці у Фейсбуці заступник керівника волинського штабу Богдан Климчук.

Публікуємо звіт без правок:

"Звіт по діяльності Группи швидкого реагування ГФ з ОГП «Самооборона Волині» у період 04-05 липня 2014.

04.07.2014 22:00-23:00, інспекція алей та набережної міського парку ім. Лесі Українки. Зроблено зауваження та попереджено про недопустимість розпивання алкогольних напоїв у громадському місті трьом компаніям молодих людей. Присікли правопорушення.

04.07.2014 23:30, успішна контрольна закупка двох пляшок пива у кіоску на зупинці по вул. Рівненській навпроти автозаводу. Проведено профілактичну розмову із продавцем, котра визнала свою провину, пообіцявши, що подібне правопорушення більше ніколи не повториться.
ОСТАННЄ КИТАЙСЬКЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

05.07.2014 00:10-01:30, виїзд по анонімному виклику в чергову частину МВС м. Луцька про шум та розпивання алкоголю за адресою: вул. Гірна, 2а.

Факт події встановлено, порушення усунено, чистоту і порядок під нашим «пильним оком» на місці розпивання порушниками наведено.

Працівниками міліції було встановлено особу заявника виклику, вони залишились відбирати пояснення. В ході розмови громадянином, що назвався помічником депутата Луцької міськради, отримали оперативну інформацію, що на місці, де розміщувалася військова частина по вул. Червоного хреста і неподалік на березі р. Стир частенько перебувають наркомани, котрі готують ін’єкції і споживають наркотики. Провели перевірку району, нікого підозрілого не виявили.

05.07.2014 01:30-03:00, патрулювання автомобілем району ДПЗ, вулиць Львівська, Володимирська, Ковельська. Виявлено п’ять фактів розпивання міцних алкогольних напоїв на зупинках та лавках у зазначених районах. Кожен факт порушення припинений, проведено профілактичні розмови.

05.07.2014 03:00-04:00, виїзд у більярдний клуб «Зебра», р-н ДПЗ, б-р Дружби народів. Попередня інформація від МВС м. Луцька про неадекватну поведінку чоловіка в приміщенні даного закладу підтвердилася і його спільно з працівниками міліції доставили в міськвідділ для дачі пояснень.

05.07.2014 04:00, у магазині «Цукерочка» по вул. Словацького,3 за драмтеатром біля облсуду група швидкого реагування стала свідком продажу пляшки горілки невідомому чоловікові. Ми попросили «Книгу скарг та пропозицій», щоб таким чином задокументувати даний випадок. Продавець повідомила, що «Книгу…» надати не може, бо вона відсутня. Ніяких інших пояснень, окрім того, що вона працює лише перший тиждень, продавець не надала. Називатись відмовилась.

Таким чином, встановлено як факт порушення вимог рішення Луцької міської ради від 30.04.2014 № 59/138 Про внесення змін до рішення міської ради від 20.04.2011 №9/23 «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів», так і «Правила торгівлі»: торговий заклад не має права працювати без правильно оформленого «Куточка споживача».

Нагадуємо, що 15.06.2014 о 01:30 у даному магазині по вул. Словацького,3 група швидкого реагування вже була свідком продажу 3 (трьох) пляшок пива «Львівське» з вигляду неповнолітнім молодим особам. Ми зробили запис у «Книзі скарг та пропозицій» про даний факт з вимогою надати відповідь про проведені заходи ГФ з ОГП «Самооборона Волині» за адресою: м. Луцьк, пр. Перемоги,14 у встановлений законодавством України триденний термін.

До речі, на той час у «Книзі…» вже було зроблено два інші записи до нашого, на які ніяк не відредаговано підприємцем. Оскільки відсутній лист-реагування від підприємця у штабі «Самооборони», наш запис проігноровано, що вже є порушенням. Тоді попередній продавець повідомляла, що їй підприємцем доведено до відома про заборону продажу, але, разом з тим, вона отримує доплати до зарплати за продаж алкоголю у заборонений період часу.

Даний заклад торгівлі також потрапив у список тих магазинів, що продали алкоголь під час вже відомого рейду «Ящик пива» 01-06-2014.

Довідково: на АЗС «ОККО» вул. Рівненська, 2А, с. Струмівка буває треба відстояти у черзі поміж нетверезими відвідувачами, що купують алкоголь аби «догнатися», щоб оплатити за пальне".

Наприкінці звіту Богдан Климчук вчергове закликає міського голову Миколу Романюка та правоохоронців добитися припинення продажу алкоголю вночі та понесуть відповідальність винні у його продажу.

"Просимо керівництву міста, правоохоронних органів та податкової поставити запитання:
1. Чому вже більше місяця не виконується рішення Луцької міської ради? Коли вже будуть показово проведені заходи впливу щодо порушників, щоб іншим «відбити» бажання, і щоб небайдужі громадські активісти змогли зайнятись наступним етапом: боротьбою з «точками» та притонами?
2. Коли Луцький міський голова почне виконувати свою особисту обіцянку припинити діяльність магазинів з 22:00 до 08:00, котрі порушують законодавство?
3. Коли буде припинено продаж алкоголю магазинами на АЗС, котрі зареєстровані в селах навколо Луцька, але фактично свою діяльність ведуть у межах міста?
4. Хто і коли понесе відповідальність за неефективне виконання службових обов’язків? Коли будуть прийняті кадрові рішення?
5. Хто із силовиків «докладає» свій інтерес до незаконної діяльності і злочинно саботує роботу по усуненню правопорушень?".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не подобається останнє китайське помередження- чому не Українське? Міліція хай займається таким, а самооборона на схід.
Відповісти
навпаки,міліцію на схід,самооборона хоч про що небуть прозвітувала,а де звіт від міліції про щоденну обов'язкову роботу,за яку отримують зарплату,пайкові,форму?
Відповісти
Міліція щоденно дає зведення щодо своєї діяльності на сайті УМВС, а ви клоуни і у вашій "правоохоронній" діяльності немає ніякої потреби!
Відповісти
Чому ж по моєму виклику, на вул. Черняховського, перші прибули самооборонівці? Міліцію, яку я годину викликала і яка так і не приїхала, більше викликати не буду.
Дякую хлопці, що врятували мене і мою дитину. Головне не звіти на сайті, а реальна робота. Слава Україні!
Відповісти
ГЕРОЇ ))) вам нема чим зайнятись?
Відповісти
Молодці!Але поки поки ЛМР будуть очолювати романюки з кравчуками - ніяких змін не відбудеться...
Відповісти
Як вже всіх двстали ці "самооборони" ідіть краще десь працюйте. Саме через таки організаціі розпочався розпад украіни. Вони показали, як модна собою щамінити правоохоронні органи і як іх просио вигнати. Пора цей безлад щавершувати
Відповісти
Лучанин, ти коли в останній раз книгу в руках тримав?
Відповісти
А чим саме дістала Самооборона?
Бачив з балкону свого будинку, як вони в неділю ввечері вилили у каналізацію 5 бідонів браги на Щусєва, 15 а в місцевого алкаша, який перед тим побив свою маму.
Особисто знайомий з кількома, хто лишився тут. Хлопці встигають працювати вдень на роботі, а вночі виходять на чергування. А ще допомога бійцям на сході, підготовка охочих туди їхати, чув що й свої броники планують робити.
Відповісти
Довідково: закон про заборону продажу діє в м. Луцьку а не в с. Стумівка
Відповісти
АЗС знаходяться на теріторії Луцького р-ну, до чого тут "відносяться до Луцька". У них свій сільський голова, своя селищна рада. Шановні самосамо дотримуйтесь законодавства!!!
Відповісти
Треба розбиратися з підприємствами, які знаходяться на території міста Луцька, а зареєстровані в с. Струмівка, щоб податки в районний бюджет платити, оподаткування в районах легше, тому і реєструються саме в селах, навіть знаходячись на території міста, Модерн-Експо також "Струмівка" і це за пів колометра до границь Луцька...
Відповісти
так ми днем і працюемо
Відповісти
так тут і пишуть що треба струмівку прікривать
Відповісти
йдіть на службу в ментівку....
Відповісти
самооборона воює в нацгвардії!!!!решта беспрідєльщики!!!!
Відповісти
По більше таких звітів з логічним завершенням піднятих питань!
Відповісти
Так так... Всім Самооборона поперек горла.. бо ж не можна бухати в дворах, хабарі брати з водіїв, самогонку гнати і споювати пів району...
Скоріше б вже звалили на схід.. от тоді буде свобода! Правда?

З.І. Нагадаю.. що Самооборонівців на Сході нашої улюбнеї держави дуже багато, а ті хто лишились тут всіляко допомагають їм (та й не тільки їм) там відчувати себе забезпеченим (хоча б найнеобхіднішим) і повернутися додому живими і неушкодженими.
Відповісти
чому ж та активна самооборона не піде до того підприємця і за одне місце не вхопить його, щоб не торгував? ні, бути споглядачем і казати: ми такі активні, що аж-аж, романюк хай ходить. то ще баба пріська така в нашому підїзді є: все бачить, всіх обосрала, а сама в лушпинні, яке цілий день лускає. і чого романюк не прийде і не підміте за нею...
Відповісти
Допоки ніхто кращоі альтернативи не запропонував, і, тим більше не зробив, а пашталакати всі гаразд! Самооборона - так тримати, може влада якийсь урок засвоіть!
Відповісти
Останні новини
Як «Самооборона» розбиралася з п'яними дебоширами у Луцьку. ЗВІТ
06 липень, 2014, 08:59