Прокуратура Волині домоглася повернення в державну власність військового містечка

Прокуратура Волині домоглася повернення в державну власність військового містечка
В державну власність буде повернуто майно колишнього військового містечка у селі Лище Луцького району разом із земельною ділянкою.

Також із приватного підприємства «Ніксервіс», яке так і не приватизувало це майно, стягнуть майже 1,5 мільйона гривень неустойки за несвоєчасну оплату вартості об’єкта приватизації.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Господарський суд Волинської області ще у липні минулого року задовольнив позовні вимоги Регіонального відділення Фонду державного майна України у Волинській області до приватного підприємства «Ніксервіс» й ухвалив рішення про розірвання договору купівлі-продажу, повернення майна та землі державі й стягнення з підприємства неустойки.

Однак, постановою Рівненського апеляційного господарського суду це рішення було скасовано та провадження у справі припинено.

Прокуратура Волині, не погодившись із таким рішенням суду апеляційної інстанції, звернулася з касаційною скаргою у Вищий господарський суду України.

Вищий господарський суд України, задовольнивши касаційну скаргу прокуратури, скасував рішення апеляційного суду й передав справу на новий розгляд для здійснення апеляційного провадження.

Наразі постановою Рівненського апеляційного господарського суду залишено в силі рішення господарського суду Волинської області, згідно з яким майно та земля військового містечка повернуто в державну власність, а з ПП «Ніксервіс» стягнуто майже 1,5 млн грн неустойки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура Волині домоглася повернення в державну власність військового містечка
06 липень, 2014, 09:05