На Волині відгримів фестиваль «Ковель Energy»

На Волині відгримів фестиваль «Ковель Energy»
Вже третій рік поспіль на Волині у місті Ковель проходив фестиваль «Ковель енерджі».

Цьогоріч захід приурочений до дня міста. Розважати ковельчан приїхали «Воплі Відоплясова», «Тартак», «Антитіла». Виступили перед місцевими любителями пофестивалити і два рівненські гурти: молодий та драйвовий «Ворст» та лідер української рокабілі-сцени, екстравагантний «От вінта», - повідомляє Сфера-ТВ.

Останні, до речі, нещодавно повернулися із Канади, де мали кілька концертів перед українською діаспорою. Звідти для наших військослужбовців хлопці привезли індивідуальні перев’язочні пакети для зупинки кровотечі. Канадські подарунки вже передали солдатам в зону АТО. Загалом, розповідає Юрко Журавель, попри складну політичну ситуацію в країні, «От вінта» нині чимало виступає. І на думку Юрка відмовлятися від концертів сьогодні не варто.

"Звісно захищати Батьківщину потрібно і хлопці, які це роблять молодці. Втім, концерти мають проходити для підняття духу, як військовослужбовців так і мирного населення. Треба показати ворогу, що ми можемо не лише ховати своїх ворогів, але й весело продовжувати життя і висилати «Груз 200» в Росію", - відзначив Журавель.

Підтримують позицію Юрка Журавля й інші артисти. Зокрема, гурт «Антитіла» вирішив навіть бойкотувати росіян. Хлопці відмовилися виступати на російському фестивалі «Нашествие» та приїхали порадувати своїм співом ковельчан.

Вирішили на фестивалі допомогти також і військовослужбовцям. Впродовж вечора кожен охочий зможе пожертвувати гроші для української армії. Окрім того, обіцяють організатори, на потреби Збройних сил перерахують і левову частку коштів від продажу білетів.

"Ми хочемо допомогти військовим. Це додатковий бонус і власне пояснює чому фестиваль знову проходить в Ковелі. В Луцьку і так збирають кошти, волонтери ходять по місту, відбувається багато заходів де збирають гроші на потреби Збройних сил. А тут таких заходів мало проходить. У нас є декілька варіантів куди спрямувати кошти, втім головне зараз ці кошти зібрати. Як тільки ми будемо бачити усю прибуткову частину, ми відразу левову, доволі серйозну частину перерахуємо військовослужбовцям", - сказав організатор Андрій Тимчук.

Окрім того, розповідає Андрій Тимчук, фестиваль «Ковель енерджі» покликаний популяризувати українську музику та культуру фестивального руху на Волині. Лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський на фесті виступає вже вдруге. Каже, цього річ все проходить на значно вищому рівні.

Розважають ж ковельчан під час фесту улюбленці фестивальної публіки Мяч Дредбол та Вікторія Жуковська. Вони вже третій рік поспіль незмінні ведучі «Ковель енерджі», що правда, у парі працюють вперше, попередні роки вели фестиваль поодинці. Окрім того, цього річ здійснилася і мрія Мяча Дредбола. Перед ковельчанами він виступив разом зі своїм гуртом «Ворст».

Також участь у фестивалі взяли інші популярні та молоді музичні команди, а саме «Los Colorados», «Дзвони Сонця», «Seе more». Втім, ковельчани мали змогу не лише насолодитися якісною українською музикою, а й відвідати ярмарку та атракціони.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І де ті "грамотні" журналісти вчились що в заголовку помилки і читати статтю перехотілось.
Відповісти