Угорщина - за територіальну цілісність України, а «Йоббік» знову вимагає автономії Закарпаття

Угорщина - за територіальну цілісність України, а «Йоббік» знову вимагає автономії Закарпаття
Угорська партія «Йоббік» вимагає підтримати «угорсько-русинську автономію Закарпаття».

Жолт Немет, голова комітету у закордонних справах угорського парламенту, вкотре заявив, що Угорщина повністю підтримує територіальну цілісність та незалежність України. Ця політика Угорщини, за його словами, лишається незмінною з 1991 року і має особливе значення в нинішній досить складній ситуації.

Жолт Неймет зазначив, що Товариство угорської культури Закарпаття (KMKSZ) підписали угоду з нинішнім президентом України Петром Порошенком. А нині виникла можливість для об'єднання закарпатських угорців для спільних дій у зв'язку із змінами у керівництві іншої організації - Демократичної спілки угорців України (UMDSZ). Адже нещодавно її очільник Іштван Гайдош офіційно підав у відставку, - повідомляє Mukachevo.net.

За словами Ласло Брензовича, очільника KMKSZ, в Україні почали відбуватися серйозні зміни, і угорці "повинні скористатися цією ситуацією". Особливе значення приділяють і обранням представником угорців Закарпаття в Європарламенті Андреї Бочкор. Ласло Брензович зазначив, що, незважаючи на громадянський конфлікт в Україні, в Закарпатті ситуація досить стабільна, і KMKSZ також приклалися до цього. Мова йде саме про угода, укладену між Петром Порошенком та KMKSZ. Брензович додав, що нині після відставки Гайдоша, KMKSZ готовий на будь-які перемовини для єднання угорців Закарпаття, якщо це не буде стосуватися політичних угод. Він також всіляко підтримує шлях європейської інтеграції України та сподівається на позитивні зміни в житті угорців на Закарпатті. Зокрема і завдяки достроковим парламентським виборам в Україні.

Такі спільні заяви представників Угорщини та Закарпаття, скоріш за все, були своєрідною відповіддю на вимоги угорської партії "Йоббік". У п'ятницю, 4 липня члени цієї парламентської фракції в парламенті Угорщини заявили, аби депутати Національних зборів (парламент) прийняли резолюцію, яка б засудила "східноукраїнський геноцид і допомогу уряду в Києві з боку Заходу". "Йоббік" також вимагав підтримати "угорсько-русинську автономію Закарпаття". Зокрема "Йоббік" вважає, що ці етнічні групи нібито постійно "живуть під пресом державної політики Києва".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До назви угорської ультраправої партії необхідно додати слово "Долбо",тоді все буде правильно.Прохання до всіх небайдужих,є сайт "Правда.ру",де на нас виливають всю гидоту,при цьому на сайті сидять хворї на голову маргінали та поливають нас брудом,прохання заходити на цей ресурс та вправляти їм мізки.
Відповісти
Останні новини
Угорщина - за територіальну цілісність України, а «Йоббік» знову вимагає автономії Закарпаття
06 липень, 2014, 13:46