У Ковелі запрацювало містечко майстрів. ФОТО

У Ковелі запрацювало містечко майстрів. ФОТО
У Ковелі в центральній його частині запрацювало містечко майстрів. Таку красу народної творчості можна тут побачити лише 6 липня, коли містяни та гості Ковеля святкують День народження міста.

В парку культури і відпочинку імені Лесі Українки вже з самого ранку було дуже гамірно. Люди з зацікавленістю розглядали, представлений народними умільцями, різноманітний крам, одяг, прикраси, товари повсякденного вжитку, необхідні речі у побуті, корисні та екологічно чисті, вироби тощо.
До Ковеля з’їхалися народні майстри з Львівщини, Івано-Франківщини, Рівненщини, Тернополя, Києва, Володимира-Волинська, Луцька. Достойно в цей творчий вулик влилися і ковельські умільці, - повідомляє Про Ковель.

Зацікавили багатьох відпочивальників вироби чорнодимленої кераміки, яка прибула до Ковеля з Львівщини. Продавець дуже охоче рекламував свій товар, метод виробництва цього стародавнього посуду, його корисні якості та властивості, тому багатьох його інформація зацікавила. І він був не менш подивований, коли глечики, казанки, чайники просто розходилися на ура. А поряд молоде подружжя пропонувало перехожим поглянути на їхній товар. Розкішні, різнобарвні, з оригінальним наповненням у середині, куски мила грайливо тішили око кожному, хто підходив до цієї палатки. Продавці стверджували, що частину представленого, вони виробили самі, а інше – привезено з дружньої Латвії. Однак і те і інше мають неймовірно пахучий запах, більше того, за слів пані, ще є екологічно чистим товаром.

Бали тут й роботи учнів місцевих середньо-спеціальних навчальних закладів.

Багато продавчинь запропонувало містянам чоловічі та жіночі сорочки з орнаментами української вишивки, сукні в народному стилі та безліч до них аксесуарів. Всі ці вироби – з натурального полотна. Також із природного компоненту – сіна, виготовлені чудернацькі вироби Рівненської флористичної майстерні. Ці народні умільці в Ковелі вперше.

Загалом подивитися творчість українських народних майстрів, придбати їхні оригінальні вироби було багато охочих, окремі з них уже до біду залишилися з вдалими покупками.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.