Як волинські самооборонівці майструють «народні бронежилети». ФОТО. ВІДЕО

Як волинські самооборонівці майструють «народні бронежилети». ФОТО. ВІДЕО
Активісти Самооборони Майдану Волині самостійно вирішили виготовляти бронежилети для солдатів, які воюють на Сході України.

Така ініціатива виникла через брак бронежилетів та неможливість їх масової закупки за кордоном, - повідомляє прес-служба організації.

Активісти придумали спосіб, за допомогою якого "можна зробити не гірші бронежилети", ніж продають фірми-виробники.

Так, бронеплиту закуповують у Фінляндії, уже в Україні її ріжуть на підприємстві, яке має на це технічні можливості. Там же плиту вигинають відповідно до форми тіла.

Активісти кажуть, що плита дуже міцна, вона пройшла випробування різними видами зброї.

Активіст "Самооборони Волині" Дмитро Сандалов розповів, яким чином заміняють кевларове покриття, яке захищає бійця від осколків, що відбиваються від бронепластини. У своїй майстерні він обмотує плиту десятьма шарами скловолокна.

За його словами, цього достатньо, аби куля, яка влучить у броню, не розлетілася по сторонах і не поранила бійця, натомість її рештки втрапляють у це покриття.

Заступник керівника штаба Самооборони Майдану Волині Богдан Климчук повідомив, що таких уже підготовлених пластин є близько 5-ти. Їх поміщають у спеціальні розвантажувальні жилети британського типу.

У першу чергу такі бронежилети надаватимуть самооборонівцям, що служать у добровольчому батальйоні "АЙДАР", який нині перебуває на передовій. Щоправда, коли відбувається ротація, той, хто йде на передову, отримує бронежилет від того, хто звідти повертається.

Самі ж бронежилети вдається зробити завдяки пожертвам волинян та допомозі меценатів й небайдужих бізнесменів.

Собівартість одиниці такого бронежилета - 3 тисячі гривень. Його також можуть купувати й інші бійці або їх родичі, члени громади, адже наразі існує дефіцит подібних засобів захисту тіла в Україні.


Допомогти бійцям на сході можна, здійснивши переказ коштів на картку ПриватБанк 5363 5423 0262 7485 (Чуріков Сергій Борисович), або зробити безготівковий перерахунок на р/р 22008055506351, МФО303440, Код39109290 (ПриватБанк), призначення платежу - благодійна допомога на здійснення статутної діяльності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
найкращі "паркетні" бронежилети!
Відповісти
Гурток "Очумілі ручки"!
Відповісти
Де можна придбати такий бронежилет?
Відповісти
хто це за люди що мають дозвіл на будь яку зброю?
Відповісти
Останні новини
Як волинські самооборонівці майструють «народні бронежилети». ФОТО. ВІДЕО
07 липень, 2014, 07:20