Комбат не встиг вийти, як йому знесло півголови, - волинянин про бій під Волновахою

Волинянин Дмитро Шостак, який був поранений у бою під Волновахою, каже, що не дивиться теленовин, бо там не показують і третьої частини правди про те, як живуть і воюють українські військові.

29-річний командир взводу 51-ї бригади Дмитро Шостак повернувся до села Світязь і поспілкувався з журналістом місцевої газети, пише Нововолинськ Діловий.

"Уночі висадили на узбіччі дороги поблизу міста Волноваха... На заваді нашим планам облаштувати блокпост за всіма правилами і нормами став конфлікт із місцевими жителями. Вже на другий день ці люди приїхали до нас і сказали, що вони самі себе захистять і не дадуть нам окопуватися. Фотографували нас, знімали на телефони, а один навіть привіз 4 літри горілки і сосиски, запрошуючи нас випити. Я особисто його прогнав", - розповідає Дмитро Шостак.

Усі розуміли, що знаходяться в зоні АТО, тому спиртного не вживали, запевняє він.

Командир бригади постійно телефонував генералу, запитуючи, що робити. Той наказував стояти.

Бійці стояли. На блокпосту, територія якого не освітлювалася, вночі свій свого за два метри не міг побачити. Без окопів, без огорожі з мішків, наповнених піском, зрештою, без правоохоронців, яким належало нести чергування і перевіряти транспорт...

На 45 солдатів було всього 8 бронежилетів, їх вдягали ті, хто заступав у наряд. Тієї ночі першими загинули бійці наряду. Бронежилети їх не врятували, снайпери поцілили їм у голови.

З трьох машин, які під’їхали, бойовики цинічно розстрілювали солдат, що перебували в наметі. Комбат навіть з машини не встиг вийти, як йому знесло пострілом півголови.

Дмитро як командир взводу кинувся телефонувати на сусідній блокпост, що стояв за 3 кілометри, та дарма, рації були вимкнені.

Тих солдатів, хто вибігав у поле, рятуючись від куль, добивали найманці, які причаїлися в лісі за півкілометра від блокпоста.

Разом із побратимами, живими і мертвими, лежав у полі і Дмитро… Ворожа куля пройшла через стопу, розтрощивши кістку на 8 частин.

Дмитро переніс 2 операції на нозі, зараз носить апарат Єлізарова — це на півроку, потім буде гіпс. А ще потрібні постійні медичні обстеження у Києві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Комбат не встиг вийти, як йому знесло півголови, - волинянин про бій під Волновахою
07 липень, 2014, 10:29