«Медовий» місяць Порошенка: провали і перемоги

«Медовий» місяць Порошенка: провали  і перемоги
7 липня виповнюється рівно місяць з дня інавгурації Президента України Петра Порошенка

Видання ДеПо визначило 10 помітних подій, які супроводжували Порошена протягом його «медового» місяця. Серед них – і перемоги, і провали, і курйози, і на перший погляд незначні події, які, втім, наштовхують на роздуми…

Він і Воно

Зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним у Нормандії під час заходів з відзначення 70-ї річниці висадки учасників антигітлерівської коаліції. Там Порошенко вперше говорив з Путіним у ролі президента і багатьом сподобався його зверхній погляд на російського колегу. Погляд став предметом жартів і демотиваторів в соціальних мережах.

Єс ЄС

Підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС. Так, 27 червня Порошенко і голова Євроради Герман Вон Ромпей в Брюсселі поставили свої підписи під Угодою про асоціацію України та ЄС.

Криваве перемир’я

Перемир'я, якого ніхто не дотримувався. Режим припинення вогню був введений президентом України з 22:00 20 червня до 22:00 27 червня, а потім продовжений на 72 години. За цей час бойовики порушили перемир'я 108 разів, вбили 27 українських військових і 69 поранили. У ніч з 30 на 1 липня глава держави звернувся до українського народу і відновив АТО.

Свої кадри

Перший місяць Порошенко запам'ятався скандальними призначеннями «своїх» людей. Так, 10 червня головою Адміністрації Президента був призначений екс-голова медіа-холдингу UMH Борис Ложкін, який свого часу продав цей самий холдинг пов'язаному з Сім'єю Сергієві Курченку. 19 червня головою Нацбанку була призначена Валерія Гонтарєва, в минулому - бізнес-партнер Порошенка по Roshen. У силовому блоці президент зробив ставку на Валерія Гелетея, який посів пост міністра оборони і мільярдера Валерія Косюка, призначеного першим заступником глави АП з силового блоку.

«Косякові» переговори

23 червня в Донецькій ОДА пройшли консультації за участю кума Володимира Путіна, голови громадської організації «Український вибір» Віктора Медведчука, проросійських нардепів Нестора Шуфрича і Олега Царьова, посла РФ в Україні Михайла Зурабова, представника діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другого президента України Леоніда Кучми , представників ЛНР і ДНР. Таким чином Порошенко «легалізував» бойовиків і включив їх в переговорний процес як одну зі сторін.

«Тайнопис»

Мирний план Порошенка, про який він заявив перед оголошенням перемир'я, був більше схожий на політичну технологію з піару, ніж на спосіб вирішення конфлікту на Сході України. Про мирний плані говорилося кожен день, його коментували російські чиновники, при цьому народ України довгий час залишався у невіданні.

«Кидок місяця»

Перед висуненням Петра Порошенка єдиним кандидатом від партій УДАР і «Солідарність» була домовленість про формування спільного списку за квотним принципом 50/50 на виборах до Київради і парламенту країни на позачергових виборах. Але після перемоги на виборах Порошенко, по-перше, не поспішає з позачерговими виборами, а, по-друге, на зустрічі з фракцією УДАРу вже відмовив партії у квотному принципі.

«Жуйка місяця»

Перевибори Верховної Ради України. Обіцянку провести їх Петро Порошенко дав, ще будучи кандидатом в президенти. Але після перемоги він повідомив нардепам-мажоритарникам, що це питання на порядок денний до кінця року не варто ставити. Пізніше нардепи від УДАРу і «Батьківщини» знайшли ряд причин, за якими вибори краще проводити в наступному році. Але публічно Порошенко продовжує наполягати на своєму - перевибори потрібні. Проте, пізніше Порошенко визнав, що, якщо в липні ситуація зі Сходом України не проясниться, восени буде складно провести перевибори.

«Дражнилка місяця»


Ворота перед Адміністрацією Президента. 18 червня журналісти помітили, що в огорожі навколо Адміністрації Президента на вулиці Банковій знову з'явилися ворота, які урочисто були демонтовані в березні цього року. Тоді в.о. заступника глави АП Андрій Сенченко пояснював, що це символ відкритості влади. Зараз же АП повернула ворота, але не перестає запевняти: вони відкриті, вхід вільний.

Президент-медіамагнат?

у Порошенка відбувається переважно через офіційний сайт Президента та журнал «Новий час», який побачив світ у травні. Єдине розгорнуте інтерв'ю Порошенко опублікував саме цей журнал. Також саме «Новому часу» дружина президента, яка уникає публічності, передала ряд унікальних фотографій із сімейного архіву. Ці та інші факти (колірна гамма і співзвуччя передвиборного слогану Порошенко «Жити по-новому» і назва журналу «Новий час», а також попередня зв'язок з колишньою командою журналу «Кореспондент», яка перейшла в «Новий час») дали підставу пов'язувати журнал з президентом.

* * *

Видання також зазначає, що за місяць президентства Порошенко він так і не став героєм анекдотів і демотиваторів, Ті, що є, - найчастіше продукт російської агітмашіни, ніж дійсно народна творчість.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Порошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
односторонньо і однопланово...
Відповісти
Звинувачувати Порошенка у тому, що він не розпускає Верховну Зраду не є правильним. Тільки парламент зараз зможе, хоч і під тиском громадськості, хоч і під дулами автоматів, ЗМІНИТИ правила. Вже тоді можна кричати перевибори, бо зараз вони не на часі!
Відповісти
Останні новини
Помер Едуард Шеварднадзе
07 липень, 2014, 12:23
«Медовий» місяць Порошенка: провали і перемоги
07 липень, 2014, 12:14