Суд виніс вирок меру Ковеля

Суд виніс вирок меру Ковеля
Суд оштрафував Ковельського міського голову Олега Кіндера за те, що він надав слідству довідку, яка містить неправдиву інформацію.

Про це повідомляє Волинь-нова за 21 квітня.

Йдеться про розслідування кримінальної справи, порушеної, нагадаємо, за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками відділу по управлінню майном комунальної власності Ковельської міськради, що спричинили тяжкі наслідки при використанні коштів, які надходили від приватних підприємців за оренду комунальної власності.

На запит адвоката підозрюваної – головного спеціаліста цього відділу Тетяни Дудік – мер надав довідку, яка містить інформацію, що не відповідає дійсності.

У документі зазначено, що станом на 10 січня 2012 року заборгованість по сплаті орендної плати підприємцями за оренду об’єкта комунальної власності відсутня, коли ж насправді заборгованість по одному з об’єктів становила 26 тисяч гривень.

Кримінальна справа й була порушена на тій підставі, сплачена підприємцями орендна плата не надійшла в дохідну частину бюджету.

Згадана довідка мала спростувати доводи слідства – з такою метою, імовірно, її подав до суду адвокат як доказ необґрунтованості порушення карної справи.

Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха побачив у діях міського голови правопорушення.

На судовому засіданні Олег Кіндер вину не визнавав. На його думку, відповідальність за достовірність інформації, викладеної у підписаному ним офіційному документі, має нести працівник, який його готував.

Як стверджує начальник відділу по управлінню майном комунальної власності Ірина Савелькіна, вона ще до підписання довідки повідомила Кіндеру про наявність заборгованості з орендної плати. У довідці ж стверджується протилежне.

Поясненнями Савелькіної також підтверджено заборгованість – сума була витрачена на придбання меблів у її кабінет.

Головуючий у справі суддя Ковельського місьрайонного суду Сергій Панасюк визнав винним Олега Кіндера і призначив штраф у розмірі 425 гривень. Оголошена постанова у визначений законом термін оскаржена не була.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
425 гривень. СМІХ!!!
Відповісти
Останні новини
Суд виніс вирок меру Ковеля
22 квітень, 2012, 11:14