На Волині знайшли порушення в роботі центру реабілітації дітей-інвалідів

На Волині знайшли порушення в роботі центру реабілітації дітей-інвалідів
Рахункова палата України знайшла порушень у діяльності Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі облосередку «Свободи».

До нардепа Анатолія Вітіва повторно звернулися з колективним зверненням працівники Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які вже тривалий час домагаються звільнення його директора Оксани Бугай, котра, на їхню думку, не належним чином виконує обов’язки директора Центру.

Зі слів заявників, за період своєї діяльності на посаді керівника Центру Оксана Бугай допускала зловживання службовим становищем.

Вітів у депутатському зверненні до голови Рахункової палати України Романа Магути просив провести фінансову перевірку, ревізію Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, здійснити перевірку доводів викладених у зверненні, а в разі підтвердження фактів привласнення грошей і матеріальних цінностей та інших зловживань – передати матеріали перевірок, ревізій та розслідувань до правоохоронних органів.

У відповіді на звернення, яка надійшла з Рахункової палати, зазначають, що у лютому – квітні 2014 року провели аудит з використання коштів держбюджету, виділених на заходи з реабілітації інвалідів у Львівській, Волинській та Рівненській областях.

У межах цього аудиту провели перевірку використання у 2012 – 2013 роках Волинським центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів коштів держбюджету за програмою «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів».

За результатами аудиту встановили, що дирекція Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів всупереч вимогам Соціальних нормативів у сфері соціальної реабілітації дітей-інвалідів, затверджених наказом Мінпраці, встановила тривалість курсу реабілітації менше, ніж 6 місяців.

Штатну чисельність установи не провели у відповідність з вимогами Типових штатів працівників центру соціальної реабілітації.

Також не вжили заходів щодо забезпечення центру приміщеннями та обладнанням за вимогами наказу Мінпраці №219 від 14 травня 2007 року та наказу Мінсоцполітики від 8 листопада 2011 року.

Результати аудиту для вжиття відповідних заходів направили до Верховної Ради, Кабміну та міністерств. Також за фактами, порушеними у депутатському зверненні, проведуть додаткову перевірку, доручення про яку отримало територіальне управління Рахункової палати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині знайшли порушення в роботі центру реабілітації дітей-інвалідів
07 липень, 2014, 17:09