Помер легендарний футболіст

Помер легендарний футболіст
У столиці Іспанії на 89 році життя помер легендарний футболіст "Реала" Альфредо ді Стефано.

5 липня почесний президент "Королівського клубу" переніс серцевий напад, після чого впав у кому. А ввечері 7 липня стало відомо про смерть легенди, - пише Дзеркало тижня.

За свою південноамериканську кар'єру ді Стефано грав за "Рівер Плейт", "Уракан" і колумбійський "Мільонаріос".

Ді Стефано народився в Аргентині у родині, в якій змішалася італійська і французька крові, починав грати у футбол в Буенос-Айресі, а світову популярність здобув, вже будучи іспанським футболістом. Між тим, на своїй батьківщині ді Стефано встиг пограти і в збірній, і здобути кілька титулів.

В Європу талановитий форвард потрапив транзитом через Колумбію, де влаштувався у "Мільонаріосі". Туди вирушили кілька аргентинців, а також європейців, які мали діючі контракти зі своїми клубами, що в підсумку стало подоводом для санкцій ФІФА. У той же час ді Стефано вдалося навіть зіграти чотири матчі у футболці колумбійської збірної, що зафіксовано в його офіційній статистиці. Втім, кар'єра в Колумбії виявилася настільки яскравою для ді Стефано, що його помітили в Європі. За столичний клуб нападник забив понад 100 голів в офіційних 90 поєдинках.

У "Реал" ді Стефано потрапив, зігравши кілька тренувальних матчів у футболці "Барселони". Але в підсумку, "вершкові" виявилися більш поступливими щодо трансферу футболіста Південної Америки і восени у 1953 році він дебютував за "Реал".

У складі "Королівського клубу" грав 11 років, провеів близько 300 матчів і забивши в них 216 голів. Вісім разів ді Стефано ставав чемпіоном Іспанії, п'ять - володарем Кубка європейських чемпіонів та двічі вигравав "Золотий м'яч".

Як тренер він ставав чемпіоном Аргентини та Іспанії, а також перемагав у Кубку володарів кубків УЄФА. Він був першим членом у Залі слави ФІФА. Щорічно кращі гравці іспанського чемпіонату отримують приз імені ді Стефано.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер легендарний футболіст
08 липень, 2014, 10:26