Льотчики на аеродромі під Луцьком тепер мають чим косити траву. ФОТО

Льотчики на аеродромі під Луцьком тепер мають чим косити траву. ФОТО
Частина депутатів Луцької міської ради зібрали кошти і купили для потреб військового аеродрому у Луцьку роторну косарку.

Заступник командира аеродрому майор Андрій Вдовіцин повідомив, що на аеродромі захисна смуга має бути в належному стані – на випадок нештатних ситуацій. Так, якщо, з певних причин, літак не потрапляє на головну смугу, він повинен мати можливість сісти на покоси.

Крім того, велика трава може створювати зайві шуми на локацію. Тож ділянка навколо головної смуги (понад 50 гектарів) повинна бути викошеною.

Аеродром на Вишкові - оперативний, діючий аеродром повітряних сил Збройних Сил України, що виконує функцію забезпечення охорони повітряного простору Західного регіону та стратегічно важливих об’єктів. Особовий склад аеродрому здійснює польоти, постійно сідають та злітають літаки.

«Нещодавно тут тиждень відбувалися навчальні польоти. Професіонали вчили молодих льотчиків вдосконалювали свої професійні навички», – зазначив Андрій Вдовіцин.

Косарку військовим у понеділок, 7 липня передавали депутати фракції «Батьківщина», а передавали її військовослужбовцям секретар міської ради Сергій Григоренко, депутати Юрій Корольчук, Валерій Бондарук, Олександр Плісецький, Олександр Семенюк, активісти партії «Батьківщина» Роман Перванчук та Віктор Левандовський, повідомили у Луцькій міські раді.

Сергій Григоренко нагадав, що раніше міська рада перерахувала одноденну заробітну плату, 38 тисяч гривень на потреби армії. Пізніше на рахунок аеродрому переказували кошти окремі депутати.

Придбати роторну косарку попросили самі військові, - зазначив Григоренко.

«Члени фракції «Батьківщина» відгукнулися, зібрали особисті кошти і її придбали», додав він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мало людей передавало, треба було на косарці хоча б 50м піарнутися
Відповісти
Пропіарилися більше ніж та косарка коштує
Відповісти
Вважаю, що добре що помогли, і як я розумію, люди все ж мало обізнані, що ця косарка необхідна для аеродрому, тому купили і пропіарилися не якоюсь фігньою, а принаймні потрібною річчю, помагають все ж з розумом!!!
Відповісти
Гриша ! Тобі хтось казав що окуляри не пасують ?
Відповісти
Останні новини
Льотчики на аеродромі під Луцьком тепер мають чим косити траву. ФОТО
08 липень, 2014, 13:08