Або «приїхали», або скоро «приїдемо» – письменниця про люстрацію на Волині

Або «приїхали», або скоро «приїдемо» – письменниця про люстрацію на Волині
В процесі постреволюційної «люстрації» громадські активісти хочуть повикидати з роботи знаючих, розумних, досвідчених і відповідальних керівників, вважає письменниця, в минулому голова обласного осередку Спілки письменників України Ніна Горик.

Про це йдеться у дописі Ніни Горик "Кого люструємо?" у Колонці автора на ВолиньPоst

Як приклад, Ніна Горик наводить цькування керівника обласного управління освіти Олександра Хомича, начальника відділу культури й туризму Ковельської райдержадміністрації Андрія Мигули, директора Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської ОДА Леоніда Толстіхіна.

«Зі здивуванням сприйняла звістку, що в розбудові освіти й науки Волині не знайшлося місця компетентній і чесній людині Олександрові Хомичу. Чула, що освітяни, намагаючись захистити керівника управління освіти і науки області, зверталися навіть до Верховної Ради України. Та не допомогло», - пише Ніна Горик.

У заслугу начальникові відділу культури й туризму Ковельської РДА Андрію Мигулі Ніна Горик ставить регулярне проведення в урочищі Нечимному свята «Лісова пісня», «на якому побували тисячі волинян і гостей нашого краю».

«Великою мірою воно стало успішним завдяки Андрію Мигулі, сьогодні — майже безробітному! Бо був членом Партії регіонів. І неначе забуто, як Андрій Дмитрович дбав про розвиток самодіяльних колективів, розбудовував систему культурно–мистецьких заходів на Ковельщині. Забуто, як він уміє цінувати людину, жертвувати собою заради справи, врешті, як популяризує народну пісню неповторним голосом», - переконує Ніна Горик.

«Та невже ми не розуміємо, що регіонали, як і комуністи, заганяли у свою партію всіх і вся — або заяву на стіл. Тобто: або ти прощаєшся з улюбленою професією, перекреслюєш свій багаторічний досвід і йдеш в нікуди, або терпиш моральне насильство і працюєш для свого краю. Бо влада, закономірно, має здатність мінятись», - каже письменниця.

Щодо намагань усунути з посади директора Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської ОДА Леоніда Толстіхіна, Ніна Горик зазначає, цей керівник мовляв, «провинився» тим, що досі виховує майстрів спорту, чемпіонів, нове патріотичне і здорове покоління українців.

Та над усе спантеличила фраза люстраторів, донесена тележурналісткою: «Адже він працював тоді, коли правила Партія регіонів», - дивується Ніна Горик.

«І я зрозуміла, що ми або «приїхали», або «приїдемо» невдовзі. То нам державу потрібно міняти чи народ? Бо ж ми усі жили при комуністах, регіоналах, і клято працювали...», - дивується письменниця.

«Пригадую, що й мені, в недалекому минулому голові Волинської письменницької організації, закидали: ходила по владних коридорах… Так, не лише по коридорах. Заради того, наприклад, щоб відремонтувати приміщення спілки, о сьомій годині ранку намагалася потрапити навіть у кабінети перших керівників...», - додає письменниця.

«Твердо знаю: на багатьох державних посадах працюють ті, хто має організаційний талант, увагу і повагу до конкретної людини. Десятки середніх і дрібних установ очолюють ті, хто беззастережно відданий своїй справі. Тож дозвольмо їм послужити Україні досвідом і знанням», - пише Ніна Горик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: люстрація
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
соромно має бути Ніні Горик
Відповісти
молодець оля
Відповісти
Бо справа не в професіоналах, а в тоиу, що вона займається словесними маніпуляціями, негоже це робити письменниці. А може вона вже не письменниця. А тільки чиновниця?
Відповісти
Справа не в словесних маніпуляціях, а у фактах. Порівняйте об'єктивно Хомича і його наступницю. Все стане зрозуміло про ефективність люстрації.
Відповісти
Саша!!!! То ти? Що це, з Раєю Кучмук несумісність? Назад хоч? Давай но порівняй об'єктивно.. себе з плінтусом, тільки з ним тебе і рівняти)))))
Відповісти
Відомий довгий наманікюрейний ніготь, що з огидою гортає друковані доробки педагогіТьху і все.Ворон ворону очі не видере!
Відповісти
Дійсно, навіть дуже "політично-мудра дама". Основне питання третім поставила, як вчать політтехнологи.
Відповісти
Соромно бути при владі Загревам, Гузям, Пирожкам - бо це люди непрофесіонали, некомпетентні, а натомість зухвалі, амбітні. Тому правду говорити не соромно.
Відповісти
Саш, В чому питання? Зв'язуєшся з тими, з ким зв'язувався по поводу "шо тобі робити, і написати звернення" і просиш "Порівняйте мене об'єктивно"))))))))))))))))))))
Відповісти
Напишу ще тут: Стаття, без перебільшень, написана ВІДМІННО, в ній є паростки правди, якою зманіпулювали в особистих цілях, а автор - політично-вишколена...
Відповісти
Знайшов силу волі дочитати лише до абзацу, де пані Горик захищає «розбудовника науки і освіти Волині» Хомича, який сів в крісло «розбудовника» по квоті бандитської партії. Стиль авторки цього сердитого опусу вказує на низький професіоналізм, недопустимий при обговоренні таких болючих питань, за які вона береться. Вражаюче, коли людина літератури закликає не до «служінню музам», не до напрацювання чіткої моральної позиції щодо поточного моменту в державі (на надто веселого), а гіркими сльозами оплакує долі чиновників, яких «не так «пролюстрували». Ідейна мутація авторки розпочалась і розцвіла в кріслі голови спілки письменників Волині. Горик досить швидко і безболісно відійшла від літературного «волонтерства» і почала користуватись послугами влади. Які ці послуги, сподіваюсь, коментувати немає потреби. Доля спілки залежала від того, чи вдасться отримати від влади черговий «транш». На цьому, власне, й акцентує письменниця, не страдаючи надлишком сумління. Тому й то ті письменницькі організації, які втримались перед спокусою симбіозу з владою, зуміли зберегти обличчя і якісний контент, ті ж, які піддались спокусі, сьогодні являють собою доволі жалюгідне видовище інтелектуального згарища. І усе це - «завдяки» пані Горик. Не можна пити мед вустами цієї письменниці чи поетеси – надто гірким буде.


Відповісти
Підтримую автора. Слава вільній Україні і відданим освітянам!
Відповісти
Пані сі поплутала інтелігента зі інтелектуалом. Пані вміють писати, але не вміють думати, бо як те вміли, то би сі знали, що освіту має патронувати людина мисляча, але не людина партійна. Партія є чимось тичасовим, а думка є вічною.
Відповісти
Пані сі не знають що в декотрих, кого вони захищають і думка буває тимчасовою.
Відповісти
На керівних посадах повинні працювати професіонали, а не політично зомбовані люди.
Відповісти
Не шкодуйте за тими хто нажився, хто принижував людей чесних, що не танцювали під дудку табачника і не давали хабарів як більшість освітян. Нехай кожен хто бук в КП чи ПР добре подумає де далі його місце. Вчитель і освітянин не може визнавати нічого більше окрім принципів справедливості, достовірності і науковості, не прикриватись словами педагогів і не перекручувати та не перекроювати їх під себе. Хто не був під тиском можновладдя- не зрозуміє тих, хто боровся зха ястину педагогіку, не в угоду комусь, а заради ПРОСВІТНИЦТВА!
Відповісти
Останні новини
Або «приїхали», або скоро «приїдемо» – письменниця про люстрацію на Волині
08 липень, 2014, 16:25