Банки Сім'ї Януковича тікають з Волині

Банки Сім'ї Януковича тікають з Волині
Банки «Форум» та «Брокбізнесбанк» ліквідовують представництво на Волині.

Про це розповів начальник управління Національного банку у Волинській області Олександр Бєлік під час зустрічі з головою ОДА Григорієм Пустовітом у середу, 9 липня.

За його словами, власники цих банків, зокрема Сергій Курченко (на фото), виїхали за кордон та не виконують свої зобов’язання перед банками, тому «Брокбізнесбанк» та «Форум» нормально працювати не можуть.

Григорій Пустовіт також нагадав, що за часів Януковича «вся країна працювала на одну сім'ю».

Також на зустрічі Олексанр Бєлік розповів про систему повернення коштів вкладникам «Західінкомбанку» на Волині, зокрема близько 115 мільйонів із Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, з якого планують повертати гроші.

Нагадаємо, «Західінкомбанк» належить наближеному до Януковича бізнесменові Юрію Іванющенку (Юрі Єнакієвському).

Олександр Бєлік пояснив що спочатку повернуть вклад до 200 тисяч гривень особам, строк договору і банком у яких вже закінчився. Потім повертатимуть кошти тим, у кого строк вкладу закінчиться на час дії тимчасової адміністрації у «Західнікомбанку».

Кошти вже почали повертати через банк «Хрещатик», - відзначив банкір.

Також він додав, що 49 банків, які представлені на Волині, варто перевірити на стресостійкість, щоб пересвідчитися у їх надійності.

«Потрібно зробити стрес-тестування всієї системи. Банки, які не можуть виконувати зобов’язання, ми маємо із ними розпрощатися», - пояснив він.

Олександр Бєлік попросив журналістів особливо підкреслити, що 4 липня Верховна Рада прийняла зміни до Податкового кодексу України згідно яких фізичні особи не будуть платити податки на депозити 15% за вкладам до 20 тисяч гривень а 25% за вкладами більше 20 тисяч.

Тепер їх платитимуть банки, - пояснив Бєлік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це все що Пустовіт може сказати?:)))
Відповісти