У Ковелі люди протестують через звільнення журналіста.ФОТО

У Ковелі люди протестують через звільнення журналіста.ФОТО
Громадськість Ковеля обурена звільненням із газети «Волинь-нова» кореспондента Ярослава Гаврилюка.

У Ковелі на площі «Героїв Майдану» відбувся пікет.

Активісти ГО «Майдан гідності», окремі депутати районної та міської рад, ковельчани прийшли до адміністрації міста, тримаючи в руках плакати з промовистими надписами «Хто зупинить беззаконня чиновників?», «Пане Пустовіт, Батьківщина в небезпеці», «Ні утискам преси. Захистимо Ярослава Гаврилюка», «Кіндер, досить нам сюрпризів!».

Так люди протестували проти рішення головного редактора газети «Волинь-нова» Олександра Згоранця ліквідувати посаду власного кореспондента видання у Ковелі, - повідомляє Про Ковель.

Звільнення журналіста, як зазначає видання, відбулося через скорочення штату працівників. Така мотивація дуже обурила громадськість міста та району, яку в обласній газеті представляє Ярослав Гаврилюк. Також вони не можуть збагнути, чому керівництво газети щоразу блокує друк матеріалів ковельського журналіста.

Учасники громадського зібрання до останнього очікували побачити тут як міського голову Олега Кіндера, так і головного редактора газети «Волинь-нова» Олександра Згоранця, щоб задати їм свої запитання і висловити протест проти дій головного редактора. Проте ні один ні другий перед людьми так і не з’явилися.

Голова Ковельської районної ради Ігор Верчук, який теж взяв активну участь і зібранні, переконаний, що розвиток демократії не можливий без правдивої преси. Його, як і решту присутніх, тривожить те, що звільняють з роботи журналіста.

У тому, що дії головного редактора «Волинь-нова»– це цілеспрямоване знищення Ярослава Гаврилюка як журналіста, неугодного окремим чинам, переконаний і член Національної Спілки журналістів України Петро Горщарук.

«Наступ на Гаврилюка – це наступ на всю журналістику, наступ на кожного з нас. Такими діями нам обмежують доступ до правди, яка завжди є гіркою, і яка ніяк не подобається тим, про кого пише журналіст», - зазначив Горщарук.

Учасники громадського зібрання прийняли резолюцію «Повернемо Ковелю «власкора» «Волинь-нова»! Захистимо Ярослава Гаврилюка», яку збираються озвучити на сесії Волинської обласної ради, котра відбудеться вже цієї п’ятниці, і під якою підписалося кілька сотень містян.

На громадському зібранні також вирішили, якщо обласна рада, яка є співзасновником газети «Волинь-нова», ніяк не відреагує на думку громадськості Ковеля та району, учасники зібрання поїдуть пікетувати редакцію газети та звернуться за допомогою до керівництва області.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо він такий сильний журналіст,то роботу йому буде знайти не складно,але він без "зелені" і заказної теми за перо не сідав! Можливо ягоди піде збирати,можливо цигарки возити хай йому щастить !!!
Відповісти
не судіть по собі відносно "зелені". Щось не видно в цього журналіста ні маєтка, ні лімузинів, бо помагав простим людям.
Відповісти
БЮТ і Згоранець глибоких і правдивих людей не тільки не любить, а й побоюється. Такі як Кіндер їм до душі.
Відповісти
Ну ні фіга собі той журналіст роботу провернув з населенням, просто якийсь ковельський народний герой.
Якщо чесно, то щось якихось таких антивладних, антирежимних, правдивих викривальних статей. Волинь-Нова взагалі сраколизальна газета. Так що постраждав цей журналіст не за свою журналістську діяльність чи принципову громадянську позицію, а через банальні підкилимові інтриги місцевого значення,між собою щось не поділили і насолили, а тепер робить з себе ледь не Робін Гуда ковельського розливу.
Відповісти
ти сьогодні просто почав цю газету читати, де його вже півроку ніхто не друкую. почитай книжку журналіста "А у нас на Волині" там про владу, режим, і викривальне все. а простраждав дійсно через підкилимні інтриги згоранця і кіндера.
Відповісти
А може він гонорарами з колегами не ділиться?
Відповісти
Ніфіга собі!Коли мене не дай бог звільнять з роботи, я теж зберу араву і піду до мера.Тож він у всьму винний.Хто зі мною?
Відповісти
"Прохожий","де собака зарита", "ЯЯ", "шевчук"-супергерої нашого часу. Такі собі диванні всезнайки. На людях мабуть вічливо себе поводять, а тут дають душі розвернутись. Так тримати, примітивні примати!!!
Відповісти
Ти, вдарений в тім"я борець "без страху і докору", спочатку зареєструйся, якщо вже на те пішло, а тоді й патякай хто диванний "супер герой", а хто "на людях" а то анонімно підтявкуєш, як шавка.
Відповісти
Спочатку пенсіонерів на пенсію. А потім всіх хто працює не за фахом.
Відповісти
Що б тут не пИсали закормлені "зеленню" косарі замовних статей та політичної реклами, але ковельський мітинг в захист журналіста - це небувала річ в наших краях. Мітинг об'єднав небайдужих людей, які з натхненням, пробудженим Майданом Гідності, вийшли боронити Свободу слова. Пікет яскраво показав, якою є справжня "свобода" по-бютівськи. Найвище чиновництво Волині і Ковеля від цієї партії дійсно загралися в підкилимні ігри, аби позбутися незручного журналіста. Як витримати бютівцям матеріали про розкрадання в Ковелі комунального майна, розкошування чиновників, недоїдання серед школярів? І де - в місті тотальної влади "Батьківщини"? Ганьба бюрократам і їх підспівувачам. Ганьба цензорам і гнобителям правди! Ковельщина за Ярослава Гаврилюка!
Відповісти
Останні новини
У Ковелі люди протестують через звільнення журналіста.ФОТО
09 липень, 2014, 16:02