Автопогоня на Волині: міліція переслідувала «джип» і стріляла в порушників

Автопогоня на Волині: міліція переслідувала «джип» і стріляла в порушників
Волинські міліціонери зробили два попереджувальні постріли з табельної зброї, щоби вгамувати правопорушників, які не реагували на правоохоронців.

Пригода трапилася на автодорозі Шацьк-Любомль, - повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Встановлено, що о 19:40 працівники ВДАІ з обслуговування Шацького району, перебуваючи у форменому одязі з табельною вогнепальною зброєю, здійснюючи нагляд за дорожнім рухом, на автодорозі Шацьк-Любомль помітили автомобіль Jeep Grand Cherokee, який на великій швидкості, перетнувши суцільну лінію, різко виїхав на смугу зустрічного руху.

Працівники ДАІ за допомогою жезла подали знак про зупинку, однак водій не виконав вимогу міліціонерів і, збільшивши швидкість, поїхав у напрямку Любомля. Правоохоронці розпочали переслідування автомобіля, у салоні якого перебувало п’ятеро осіб.

Водій транспортного засобу не зупинився і на вимогу працівника міліції, який ніс службу з охорони громадського порядку на екологічному посту «Венське», однак, проїхавши декілька метрів, переслідуваний «джип» пригальмував. Коли до нього наблизився службовий автомобіль ВДАІ, з «джипа» вийшли водій та пасажири віком від 20-ти до 28-ми років. Зловмисники підбігли до патрульного автомобіля ВДАІ та, відкривши бокові двері, витягли із салону інспектора, при цьому нанесли йому тілесні ушкодження. Іншому працівнику ВДАІ, який намагався допомогти напарнику, спритники також нанесли тілесні ушкодження та пошкодили формений одяг.

На допомогу колегам прибув працівник Шацького РВ УМВС України у Волинській області із екологічного поста «Венське». Правоохоронець, попередивши правопорушників про застосування табельної вогнепальної зброї, здійснив попереджувальний постріл вгору. Після цього ще один постріл із пістолета Макарова здійснив автоінспектор. У результаті молодики припинили чинити опір законними вимогам працівників міліції.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Правопорушників для освідування доставлено в лікарню, а згодом – у райвідділ міліції. Встановлено, що водій і двоє пасажирів «Джипа» перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Відомості про подію внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Окрім того, на водія складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), ч. 2 ст. 122 (Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ч. 4 ст. 122 (Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) КУпАП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДТП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і хто ж батьки цих "хуліганів"?????
Відповісти
Та "парішають" як завжди і дєло "замнуть"...(
Відповісти
От саме там контролювати хід цієї справи повинні активісти, а не хороводи водити, якщо хочуть, щоб щось у країні змінилось і потім розповісти громаді, що-то за "герої", щоб всі знала, а іншим неповадно було!
Відповісти
Опять загадки гадать?Да напишите кто такие Ф.И.О Короче,задрали вы уже такой правдивой информацией, потом напишите что это было пятеро бомжей и все пучком!!!Сцыте писать правду?Скажите.
Відповісти
Останні новини
Автопогоня на Волині: міліція переслідувала «джип» і стріляла в порушників
09 липень, 2014, 16:42