У Нововолинську дітей могли отруїти сиром, - прокуратура

У Нововолинську дітей могли отруїти сиром, - прокуратура

Управлінням освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради хотіло закупити сир у підприємства без сертифікату відповідності, що «несло загрозу харчових отруєнь дітей» у ДНЗ міста.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Прокуратура Нововолинська виявила порушення вимог Закону України "Про здійснення державних закупівель" управлінням освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

Зокрема, управління визнало переможцем відкритих торгів по закупівлі кисломолочного сиру на 2014 рік підприємство, яке минулоріч поставляло у дошкільні заклади Нововолинська неякісний сир та масло, й ці факти були зафіксовані нововолинським міжміськрайуправлінням головного управління Держсанепідслужби в області.

Цього ж року підприємство не подало копію сертифіката відповідності на сир, що виключило можливість визначення його походження та несло загрозу харчових отруєнь дітей, які перебувають в дошкільних навчальних закладах.

На виявлені порушення прокуратурою Нововолинська міському голові внесли подання, за результатами розгляду якого до дисциплінарної відповідальності притягнули секретаря комітету конкурсних торгів, а процедуру відкритих торгів щодо закупівлі сиру кисломолочного відмінили, чим попередили незаконне витрачання бюджетних коштів на суму понад 400 тисяч гривень, - повідомили у прес-службі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.