Родичам солдатів треба роздати гроші на бронежилети, - депутат

Оскільки 3 мільйони гривень, які виділяла обласна рада з бюджету на закупівлю захисних засобів для військових з Волині, які знаходяться в зоні АТО, «зависли в повітрі», простіше роздати їх громаді, вважає депутат Волинської облради Святослав Кравчук.

Про це Кравчук говорив під час сесії у п’ятницю, 11 липня.

Він пояснив, що для закупівлі засобів через Міністерство оборони треба пройти складні тендерні процедури, які вже тривають 2 місяці. Тому простіше виділити кошти родичам військовослужбовців частини №1141 Нацгвардії, 51-ї механізованої бригади та першого батальйону територіальної оборони Волині.

Так, родичі військовослужбовців можуть значно швидше дістати бронежилети та інші спецзасоби для військових, ніж це роблять у Міноборони.

Депутат Сергій Слабенко пояснив: проблема не у тому, щоб виділити кошти з бюджету, а в тому, щоб їх освоїти, бо в країні величезна черга на закупівлю спецзасобів, тому лише обласне СБУ змогло закупити необхідну амуніцію для своїх працівників із коштів, які вже виділяли раніше.

На думку депутата Бориса Загреви, кошти для волинських військових освоюють повільно передусім через «хамське відношення представників органів виконавчої влади», адже гроші на бронежилети для 51-ї механізованої бригади і першого батальйону територіальної оборони виділили 2 місяці тому, але їх досі так і не купили.

Загрева відзначив, що, якби чиновники постаралися, то могли би вже закупити всі захисні засоби. Він нагадав, що підприємство ТЕМП-3000 робить лише 250 бронежилетів, а закупити захист у інших підприємств за ці гроші поки не можуть.

Він підтримав пропозицію Кравчука та запропонував, щоб за гроші, які виділять родинам військових, бронежилети все ж закуповували у інших фірм централізовано.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Батьки своїм дітям хочуть лише добра і тому будуть брати найкращий бронік, а не в того, чия фірма виграла тендер. Та й ви знаєте, як проводяться ці тендери,- розсадник корупції
Відповісти
Останні новини
Родичам солдатів треба роздати гроші на бронежилети, - депутат
11 липень, 2014, 13:47