Ковельський водоканал може залишитися без директора

Ковельський водоканал може залишитися без директора
Тимчасова комісія міської ради Ковеля виявила значні порушення у роботі управління водопровідно-каналізаційного господарства «Водоканал».

Перевірка здійснювалася на підставі звернення громадськості міста та працівників водоканалу щодо численних порушень стосовно введення фінансово-господарської діяльності директором Ковельського управління водопровідно-каналізаційного господарства Юрієм Рибачком, який трохи більше року займає цю посаду, - повідомляє Про Ковель.

Звернення адресувалося депутатам міської ради Ковеля та міського голови Олега Кіндера, й воно не залишилося без уваги.

Півтора місяці тому була створена тимчасова комісія міської ради по перевірці фінансово-господарської діяльності водоканалу. До роботи комісії долучилися і представники громадських організацій, контролюючих та правоохоронних органів.

На засіданні 57 сесії міської ради був заслуханий звіт даної комісії.

За словами голови робочої групи Олександра Артишука, вже проведено чималий об’єм роботи, хоча починалося все досить непросто.

Депутат розповів, як пан Рибачок не допускав членів комісії до документації підприємства, постійно створював якійсь перепони, мотивуючи свої рішення тим, що робоча група не наділена відповідними повноваженнями здійснювати такого роду перевірку, а потім і взагалі пішов у відпустку.

Тому за скоєні порушення частково довелося відповідати головному інженеру підприємства.

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Волинській області теж здійснила перевірку цього КП на підставі звернення комісії. Виявила значні порушення, що підпадають під 34 статтю Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», наклала штраф. Штрафні санкції торкнулися і самого підприємства. А це більше 42 тисяч гривень.

Прокуратура Волині спільно із службою безпеки України відшукала в діяльності керівника Юрія Рибачка адміністративно-корупційні порушення і через судову інстанцію довела правоту висунутих звинувачень.

За словами Олександра Артишука, перевірити фінансово-господарську діяльністю Ковельського водоканалу і безпосереднього його директора взялися і фахівці територіальної державної інспекції з питань праці у Волинській області, державної фінансової інспекції у Волинській області, Ковельської міжрайонної прокуратури. Вони зацікавилися діяльністю підприємства на підставі звернення тимчасової комісії міської ради.

Напередодні сесії відбулося засідання комісії, де обговорили результати проведеної роботи з даного питання. Голова ради комітету Всеукраїнського об’єднання громадського спротиву Микола Печенюк, який теж був присутній там, повідомив, що більшість з її членів наполягали рекомендувати міському голові Олегу Кіндеру на підставі вже виявлених правопорушень негайно розірвати в односторонньому порядку договір із Юрієм Рибачком про прийняття його на посаду директора Ковельського водоканалу. Однак голова комісії Артишук притримується іншої думки, тому він попросив Кіндера продовжити роботу тимчасової комісії до кінця серпня.

Міський голова Ковеля дослухався до депутата і продовжив роботу комісії до кінця літа.

Згодом він сам зізнався, що хоче мати «на руках» більше доказів вини керівника водоканалу, які підтверджують вчинені Юрієм Рибачком порушення, щоб розірвати з ним договір.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВСЕ ПРАВИЛЬНО ЯК ГОВОРИВ ЖЕГЛОВ ВОР ДОЛЖЕН СИДЕТЬ В ТЮРЬМЕ ЯКЩО КРАІНА ЩЕ НЕ ГОТОВА ДО ЗМІН-КОВЕЛЬ ПОДАСТЬ ПРИКЛАД ЯК ЗРОБИВ ЦЕ В ЛЮТОМУ НЕ ДАВШИ НІКОМУ ТВОРИТИ БЕСПРЕДЕЛ НАШЕ МІСТО ЕДИНЕ НА ВОЛИНІ ДЕ НЕ БУЛО РІЗНОГО РОДУ ДУРНИЦЬ
Відповісти
Останні новини
Ковельський водоканал може залишитися без директора
11 липень, 2014, 17:32