Перевибори до Верховної Ради можуть відбутися 26 жовтня, - політолог

Перевибори до Верховної Ради можуть відбутися 26 жовтня, - політолог
Найбільш імовірна дата проведення перевиборів — 26 жовтня, - вважає політолог Тарас Березовець.

Політолог вважає, що президентські зміни до Конституції не мають шансів на швидке прийняття, а тому будуть прискорені перевибори до парламенту, у новому складі якого сформується пропрезидентська більшість.

Нещодавні повідомлення представників Адміністрації Президента, що конституційні зміни обов’язково розглянуть у найближчі дні, свідчать про наміри Президента форсувати парламентську кризу задля подальших перевиборів. Про це сказав в ексклюзивному коментарі УНН політолог Тарас Березовець.

На думку експерта, узгодити положення президентського законопроекту щодо змін до Конституції за короткий час малоймовірно, а тому перевибори незговірливої Верховної Ради будуть спровоковані якнайшвидше. Він вважає, що це може статися через узгоджений зрив засідань парламенту пропрезидентськими силами, або офіційний розпуск коаліції через вихід з неї УДАРу.

“Найбільш імовірна дата проведення перевиборів — 26 жовтня”, — спрогнозував Т.Березовець. Політолог нагадав, що це час традиційний для виборів в Україні, а також саме в цей день проводитиметься низка місцевих виборів.

“Отже, створення підстав для оголошення дострокових виборів та формалізацію цього через указ Президента треба буде реалізувати до 26 серпня. У зв’язку із такими темпами з’ініціювання перевиборів не доводиться очікувати суттєвих змін до виборчого законодавства”, — продовжив свій прогноз експерт.

Березовець зауважив, що єдиною зміною може стати дозвіл на участь у виборах для політичних блоків партій, адже в цьому зацікавлений як Президент Порошенко, так й ряд його опонентів.

Політолог бачить дві основних тематики виборчої кампанії: питання боротьби із сепаратистами, стосунки з Росією — “партія війни” та “партія миру”, а також тренд запеклої боротьби олігархів — брудна й жорстока “війна всіх проти всіх” з використанням медіаресурсів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Перевибори до Верховної Ради можуть відбутися 26 жовтня, - політолог
11 липень, 2014, 19:48