Руденко зізнався, що працював разом з Паракою

Руденко зізнався, що працював разом з Паракою
Перший заступник начальника УМВС Волині Михайло Руденко зізнався, що на двох попередніх роботах працював з попереднім прокурором області Андрієм Паракою, і у них виникли «деякі товаристські стосунки».

Приймаючи рішення йти працювати на Волинь, Руденко врахував і той факт, що тут уже працює прокурором Парака, зізнався міліціонер інформаційному агентству Волинські новини.

Нагадаємо, активісти Євромайдану запевняли, що під час акцій протесту у Луцьку прокурор області Андрій Парака фабрикував проти них справи, співпрацюючи зі своїм давнім знайомим – заступником начальника обласної міліції Михайлом Руденком, з яким працював в Івано-Франківській області. Це є однією з причин того, що тепер активісти вимагають звільнення Руденка.

«Хочу, щоб всі знали – я вже працював слідчим в Залізничному райвідділі міліції Києва, коли Парака був помічником прокурора в тому ж райвідділі. В одному районі працювали рік. Потім в різні місця нас направили, бачились десь раз в рік на нарадах. Якихось близьких довірливих стосунків у нас не було», - зізнався Руденко.

«Але так сталось, що в 2010 році мене призначили в Івано-Франківськ, де Парака був заступником прокурора області. Тоді по роботі ми стикались часто, обговорювали різні проблеми. Ніякого бізнесу в нас не було, я ніякий його не родич. Але так як по роботі часто спілкувались, то, можливо, виникли деякі товариські стосунки», - повідомив заступник начальника міліції.

Руденко додав: «І коли мені запропонували бути начальником слідчого управління на Волинь, і Парака тут вже був, мене це підштовхнуло. Але він ніякої участі в цьому не приймав».

Окрім того, Руденко заперечив інформацію, яка з’явилася у волинських медіа у січні 2014 року про те, що його брата, суддю міського Івано-Франківського суду Дмитра Руденка Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала перевести його на посаду судді Луцького міськрайонного суду, аби згодом призначити тут головою. Таким чином могла б утворитися система «кругової поруки», коли заступник головного міліціонера, прокурор області і голова суду були б пов’язані родинними і дружніми зв’язками.

Сам Руденко цю інформацію заперечив: «Є в мене рідний брат, суддя міського Івано-Франківського суду. Він хотів, щоб його 11-річний син вступив у футбольний клуб «Волинь», і в той час став можливим його перехід. Але чутки пішли дуже швидко – «Руденко, Парака, його брат, суд, Портнов…». «Дозв’язались» до того, що він вже мав бути головою Луцького міського суду. Це нісенітниця – 4 роки його роботи не давали підстав для того, щоб займати цю посаду. Через ці чутки мій племінник так і не потрапив у «Волинь».

Окрім того, Руденко зізнався, що знайомий з теперішнім Генеральним прокурором України Віталієм Яремою.

«Так сталось, що керівництво генпрокуратури – це ті особи, під керівництвом кого я працював в Києві. Начальник головного управління Віталій Ярема, його заступник Анатолій Даниленко – це ті мої керівники, які мене знають»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Руденко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Час зізнатись про виконання негласних наказів Захарченка від Януковича
Відповісти
Здається потроху зашморг затягується на шиї Руднка!!! До речі, а де зараз Парака, пане Руденко?
Відповісти
він там де тобі ніколи не бути!!!!
Відповісти
А чому комент правдолюба витерли? Що правда очі колить?
Відповісти
Зашморг, скоріше, затягується на шиях його ворогів, які тримають голови наповнені сміттям, завдяки якому ще житимуть і житимуть Руденки та Ко
Відповісти
А що означає ворогів? Війна ж на сході!
Відповісти
Руденко вернуся зі сходу чекай неприємностей!
Відповісти