Померла Валерія Новодворська, - ЗМІ

Померла Валерія Новодворська, - ЗМІ
Правозахисниця Валерія Новодворська померла в Москві.

Про це Ленті.ру розповіло джерело в медичних колах. За його словами, вона померла від інфекційно-токсичного шоку.

Раніше 12 липня Новодворська поступила у важкому стані в реанімацію відділення гнійної хірургії московської лікарні № 13. Лікарі протягом багатьох годин боролися за її життя.

Валерія Новодворська - російський ліберальний громадський діяч, незалежна журналістка і відеоблогер, засновниця партії «Демократичний союз».

Валерія Новодворська — одна з російських політиків, які привітали Помаранчеву революцію в Україні. 10 грудня 2004 Новодворська разом з іншими демократами Росії влаштувала «оранжевий» пікет біля пам'ятника Пушкіну в Москві. Вони всі були з апельсинами в руках, в оранжевому і, відповідно, підтримували українську революцію. За словами Новодворської

У травні 2011 року Валерія Новодворська виступила з підтримкою дії ВО «Свобода» щодо львівських подій 9 травня 2011. Незважаючи на свій лібералізм, вона висловила сподівання, що націоналісти допоможуть Україні згадати свою історію та стати економічно сильною державою.

У грудні 2013 року Валерія Новодворська записала відеозвернення до українського народу, в якому висловлювала підтримку європейському вибору українців. Вона впевнена, що, чим швидше Україна звільнитися від впливу росіян, тим швидше Росія захоче «виплисти кудись». Відеозвернення транслювалося на Євромайдані 22 грудня 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вічна память тим хто знайшов в собі сили протистояти злу вічний покій іі душі що потрапить до раю вона все життя знала що рабів до раю не пускають - і ніколи не була рабом це проиклад для усіх нас-тих хто став на шлях боротьби
Відповісти