У Луцьку створять нову організацію для захисту тварин

У Луцьку створять нову організацію для захисту тварин
Журналістка Олена Мороз створює громадську організацію, яка захищатиме тварин.

Про це Олена Мороз розповіла у коментарі виданню ВолиньPost.

ГО «Ніжність» - таку назву матиме організація - проходить процедуру реєстрації, тож у скорому часі запрацює офіційно. Наразі членами організації є кілька волинських юристів, а також її очільниця - журналістка Олена Мороз.

За словами Мороз, вона вирішила створити громадську організацію через те, що у Луцьку багато бездоглядних тварин і подбати про них нікому.

«Я неодноразово була свідком того, як літні жінки за останні копійки пенсії підгодовували бездомних котів та собак. Більше про них немає кому подбати у місті», - розповідає Олена Мороз.

Збирається новостворена організація захищати і домашніх тварин.

«Луцька міська рада не так давно прийняла рішення про те, що вигул домашніх тварин повинен відбуватися суворо у відведених місцях. Однак ці місця міська рада облаштувати «забула». Прийняли це рішення лише для того, щоб можна було власників тварин штрафувати. Треба ж якось бюджет поповняти. Ми хочемо вивчити це питання детальніше», - відзначила Олена Мороз.

Також члени організації «Ніжність» хочуть перевірити й фінансові надходження, які течуть із вуличних скриньок до КП «Ласка», яке займається у Луцьку проблемою бездоглядних тварин.

«Знаю, що на Старому ринку міста Луцька збирають шалені гроші на потреби «Ласки». Скринька для збору коштів має бути прозорою. Представники підприємства на вимогу громадськості змінили свою картонну коробку на прозору. Але тоді видно було, що за день їм вдається зібрати немалі кошти. Через трохи вони знову її змінили на картонну. Контролювати потік коштів із цих вуличних скриньок неможливо. Але ми вирішили спробувати», - заявляє Олена Мороз.

Тож у середу, 16 липня, на Старому ринку Луцька ГО «Ніжність» збирається провести флеш-моб. Керівник організації Олена Мороз із 10:00 години ранку до обіду особисто збиратиме кошти на потреби бездоглядних тварин у прозору скриньку поруч з представниками КП «Ласка». Суму, яку їй вдасться назбирати, обіцяє оприлюднити.

«Хочемо провести цю акцію навіть не стільки для того, щоб дізнатися денну «виручку» «Ласки», а щоб дійсно допомогти бездомним тваринам. Гроші гарантовано підуть на їхні потреби», - резюмує Олена Мороз.

P.S.

ГО «Ніжність» потребує допомоги волонтерів, а також тих, хто може долучитися до доброї справи фінансово. Контактний телефон: 0997640006.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
У Луцьку створять нову організацію для захисту тварин
14 липень, 2014, 13:57