«Майданівці» сказали, за яких умов підуть воювати на Схід. ВІДЕО

«Майданівці» сказали, за яких умов підуть воювати на Схід. ВІДЕО
Жителі наметового містечка у центрі столиці висунули умову, за якої вони готові згорнути Майдан і піти воювати на Схід.

За їхніми словами, вони підуть на війну лише тоді, коли туди піде син Арсена Авакова, - повідомляє ТСН.

"Ми готові звільнити Майдан від наметів і піти на фронт", - таку інформацію передав Іван Кочмар, який називає себе керівником чоти третьої сотні.

Ми зустрілися з ним біля намету, де зібралися його товариші. Усі - обурені виступом Арсена Авакова, де він називає теперішній Майдан проектом ФСБ. Такі звинувачення пожильці називають образливими й безпідставними і висувають владі свої умови для звільнення Майдану.

"Ми хочемо, щоб пан Аваков послав свого сина поряд з нами! І всі, хто там сидить у Вервхоній раді, хай теж збирають своїх дітей, і ми всі підем. Але тільки в тому випадку, якщо вони приведуть своїх дітей і скажуть: ось вони підуть з вами!" - розповідає Іван Кочмар.

Один з "майданівців" каже, що намагався записатися до батальону "Крим", але йому чомусь відмовили, попри гарну фізичну форму. Таких, забракованих, тут кілька. Чотовий Іван Кочмар каже: на Майдані вони збирають допомогу військовим. Це одна з причин, чому тут сидять.

Пожильців Майдану обурює, що журналісти знімають на Майдані лише "чорні плями". Плями - це чоловіки напідпитку: вони тут на кожному кроці.

Жителям Майдану не подобається, коли показують їхній побут, коли згадують так звані "сотні" у контексті кримінальних історій. Не подобається настільки, що журналістам погрожують. І при цьому звинувачують медіа у необ'єктивності.

Тут в один голос запевняють: лишаються, бо революція ще не перемогла, бо з громадою нова влада не рахується. Але аргументів, що форми протесту та тиску на владу мають бути вже іншими, чути не дуже хочуть.

Частина майданівців перебралася в інше місце, до Київської фортеці. Інші записалися до добровольчих батальйонів. Хто залишається в центрі, навіть смооборонівці не знають.

"Не можу говорити цифрами, але більшість із тих, хто стоїть на Майдані, поприїжджали сюди весною. Багато хто каже, що вони там від початку, але зараз це важко перевірити. Я вважаю, що Майдан свою функцію виконав", - каже Данило Кех, керівник виконавчого комітету самооборони Майдану.

Психологи кажуть, що людям, які справді були тут від початку Майдану, бачили і пережили розстріл Небесної Сотні, і ніяк не можуть вийти з того бою, потрібна кваліфікована допомога, бо в них - посттравматичний стрес. Такі тут теж є. Але влада продовжує умовляти їх розійтися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Київ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ото майдан? та то зброд алкоголіків і наркоманів.
Відповісти
Гроші збирати і іх витрачати звичайно легше чим бути там на Сході під кулями,то може вже хватить збирати,а час воювати?
Відповісти
Реально, хлопці, вам не соромно засирати Київ, ви потрібні на сході!!! Який толк від вас на майдані?
Відповісти
неправі ті, хто всіх чеше під одну гребінку.
так,там багато зброду, але не через це майдан сидить кісткою у горлі влади - тому вона й травить його за допомогою чесних змі, а всіх незгодних посилає на схід, в той час ,як сотні тисяч мусорів та інших спецпризначенців сидять в тилу, охороняючи олігархів.
це наш плацдарм для нового наступу на банду, яка змінила лише обличчя - і то частково.
Відповісти
Підтримую, нехай сучасна влада відчує що таке палки в колеса.
Нажаль неможе сидіти за одним кермом автомобіля два водії, а за кермом держав тимпаче.... а в нас в державі за кермом ситить три і більше людей...
Відповісти
Це не майдонівці, а пристосуванці, які прийшли на місце майланівців
Відповісти
Зараз ворогам України вигідно не продовження існування Майдану, а протистояння між владою та майданівцями, що може призвести до повномасштабного зовнішнього вторгнення.
Думаю, що від взаємних претензій та образ владі і майданівцям треба сісти за стіл переговорів.
Майданівці хотять люстрації, а чи розуміють вони, що в умовах воєнного часу люстровані посадові особи відразу відкрито перейдуть на бік ворога? Який же вихід, адже без люстрації холуї Януковича будуть продовжувати грабувати людей і країну? Думаю, що влада повинна пояснити майданівцям, що люстрація призупинена у зв"язку з війною на сході України. Крім того, треба відмінити обмеження терміну, протягом якого приймаються заяви про люстрацію, тобто вважати цей термін необмеженим. Крім того, треба надати можливість особам, яких чекає люстрація, відпрацювати свою провину на передових АТО.
Якщо влада наполягає на звільненні майданівцями центра Києва та приміщень у центрі Києва (доречі, захоплених ще у влади Януковича), то треба запропонувати майданівцям рівноцінний варіант, а не переселення в аварійну будівлю фортеці. Наприклад, бувші дитячі садки, яких особливо багато у Дніпровському районі столиці.
Що стосується наметів, то зараз біля них прибрано і чисто, виглядають вони цілком пристойно та не заважають вуличному руху. Можливо, у майбутньому ці намети та їх мешканці стануть додатковим стимулом для іноземних туристів з усього світу.
Відповісти
Останні новини
«Майданівці» сказали, за яких умов підуть воювати на Схід. ВІДЕО
15 липень, 2014, 08:47