У Ковелі вбивають бездомних собак, а прокуратура відбувається відписками, − активісти

У Ковелі вбивають бездомних собак, а прокуратура відбувається відписками, − активісти
Конфлікт навколо безпритульних тварин триває у Ковелі.

Про це йдеться в листі, надісланому на адресу ВолиньPost громадською організацією "ДобраБуда".

Нагадаємо, активісти зверталися до Ковельської міжрайонної прокуратури щодо перевірки можливого жорстокого поводження з безпритульними тваринами КП "Добробут".

Причиною звернення було невиконання, на думку громадської організації, Ковельською міською радою та комунальним підприємством "Добробут" рішення суду. Йшлося про скасування рішення міськради щодо евтаназії бродячих собак у місцях їхнього скупчення та законність застосування для цього препарату "Левомізол".

Так, у заяві до прокуратури міститься вимога перевірити, чи здійснюється замість знищення "з 5:00 до 7:00 у місцях скупчення за відсутності людей" відлов і наступне утримання тварин у карантині.

Також активісти просять перевірити, з огляду на звіти КП "Добробут" про кількість відловлених тварин, наявність на території спеціальних приміщень та перебування у них собак. Окремо звертають увагу на негуманність використання препарату "Левомізол" у завідомо токсичних дозах для евтаназії.

У відповіді за підписом міжрайонного прокурора Василя Лопохи, зокрема, зазначено: "Проведеною перевіркою...фактів евтаназії бездомних тварин у місцях скупчення не виявлено".

Також вказано, що "на території КП "Добробут" облаштовано спеціально призначене карантинне приміщення для утримання відловлених бродячих собак".

При цьому ні слова про співвідношення виловлених, утримуваних та умертвлених тварин, - зазначають активісти. Також відповідь не містить жодної згадки про препарат "Левомізол" і законність його використання з метою евтаназії собак, - звертають увагу у громадській організації.

Голова ГО Оксана Артемук звинувачує прокуратуру у "відписці" і припускає, що перевірка наведених фактів не проводилася, попри долучені до заяви документи, а відповідь була надана прокуратурою суто формально.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не можу читати подібні статті тому пробіглася очима по кількох реченнях...
людина - це не вид, а вчинки. людьми не народжуються, а стають.
досить часто я задумуюся про те, наскільки іншим видам важко поряд з нами... ми надто багато нищимо...
навіть війна. замісь того, щоб жити і радіти життю, ми стараємося змінювати під себе, не задумуючись про ціну, не відчуваючи чужого болю.
мертвими бувають не лише ті, що лежать в могилах. мертвими можуть бути і ті, хто ходять по землі.
така видно наша природа. в цьому і є первородний гріх.
....................
Відповісти
Останні новини
У Ковелі вбивають бездомних собак, а прокуратура відбувається відписками, − активісти
22 липень, 2014, 10:07