Волиняни нарікають на зростання цін

Волиняни нарікають на зростання цін
За поточний рік на Волині вартість споживчих товарів та послуг зросла в середньому на 11,3%. Найбільше здорожчали фрукти - в півтора рази.

Здорожчання продуктів, комунальних послуг та пального вже істотно відчули на собі більшість волинян. Цьогоріч злет цін на товари та послуги досягнув свого апогею - звітують в обласному управлінні статистики.

Поряд з цим розмір заробітної плати залишається майже на рівні минулого року, - повідомляє сайт "TOPLutsk" з посиланням на ТРК "Аверс".

Начальник відділу статистики цін ГУ статистики у Волинській області Ольга Луковська зазначила: «Здорожчав проїзд в маршрутному таксі і в приміських та міжміських автобусах. І в середньому за півріччя проїзд в автодорожньому транспорті зріс на 13,4%, в залізничному на 4,3%... В 1,3 раза і в 1,2 раза подорожчали цукор, рис, овочі, продукти переробки зернових, риба та продукти з риби».

За даними статистів, на 14,% здорожчало м’ясо, вершкове масло, кисломолочна продукція, хліб, макаронні вироби та соняшникова олія. Зросла плата й за комуналку.

Ольга Луковська розповіла: «Зокрема, подорожчав природний газ. В травні на 62,8%, у червні електроенергія на 11,3%. Щодо сфери охорони здоров’я, то тут спостерігалась також щомісячне підвищення цін, зокрема на фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання. В середньому за півроку вони зросли в ціні на 24,7%. Вище середнього показника зросли ціни на імпортовані мазі, гормональні препарати в 1,6 рази».

Ціни на ліки зросли майже на 25%. У півтора рази подорожчали імпортні мазі та гормональні препарати, жарознижувальні, знеболюючі та антибіотики. З липня ще дорожче платити за воду, олію та м’ясопродукти. І усе це зі старими зарплатами, на які й так часто скаржаться волиняни.

Начальник управління статистики праці ГУ статистики у Волинській області Любов Біда констатувала: «Рівень заробітної плати на Волині підвищився, але в незначних розмірах. Зокрема, з початку року він підвищився на 3,4%. А у травні, в порівнянні з минулим роком на 4,3%».

Торік за відповідний період зарплата зросла на 11,4%. Жити стало складніше, бідкаються волиняни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
керують державою "україньчє"...
Відповісти