Футбольні хулігани захищатимуть кордон. ВІДЕО

Футбольні хулігани захищатимуть кордон. ВІДЕО
Новобранці спецбатальйону "Азов" присягнули на вірність народу України у Києві.

Перед тим вони пройшли курс молодого бійця, - йдеться в сюжеті ТСН.

Із патріотичним "Слава Україні!" на Софіївській площі з'являються бійці батальону "Азов". Вони вирушають на підкріплення до своїх побратимів. Добровольців вітають цукерками та квітами соняшника. Інтерв'ю хлопці уникають. Якщо й погоджуються, то імен не кажуть.

Один із "азовців" - родом з містечка на Донбасі, яке нещодавно звільнили. Він каже, що нема такого, щоб він був до чогось не готовим. А інший новобранець з Львівщини зізнається, що один страх все ж є.

"Я не хочу у полон потрапити. І не потраплю, я готовий вибухнути", - каже він.

Найближчим часом ці хлопці, які пройшли лишень курс молодого бійця, пройдуть вишкіл у бойовому таборі - далі контролюватимуть 120 кілометрів кордону з Росією вздовж Азовського узбережжя.

Усі екіпіровані завдяки пожертвам українців, каже комбат. Проблеми із забезпеченням зброєю також відпали.

"Зараз ця проблема вирішена, тому що раніше в нас половина зброї була захоплена у сепаратистів. Тепер нам хоч трохи дала держава", - каже він.

На проводах чимало дівчат. Віолетта відпускає свого коханого. Разом - півроку, обидва - ще студенти. Дівчина демонструє подарунок, який підготувала – оберіг у вигляді тризуба. Обіцяє чекати. "Як би там не було, не дай Бог, якщо прийде інвалідом, я все одно буду з ним", каже вона.

У натовпі чимало й тих, хто не знайомий з жодним з "азовців". Дізнавшись в мережі про їхню "відправку", прийшли привітати.

"Прапор подарували, як оберіг, за що вони борються, за що вони ідуть туди на схід, за Україну", - каже один із них.

"Намалювали малюнок-оберіг. Я знаю, що в них є таке – ховати в каску чи бронежилет", - каже ще одна з проводжаючих. Між фото на згадку та обіймами хлопці розмірковують про майбутнє.

Не приховують, що більшість у їхньому батальйоні - футбольні хулігани. Але по війні життя змінять кардинально - готові вдягти міліцейську форму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
де відео? будун?
Відповісти