У психлікарні на Донбасі терористи виготовляли хімічну зброю. ФОТО

У психлікарні на Донбасі терористи виготовляли хімічну зброю. ФОТО
Цех із виготовлення саморобних вибухових пристроїв виявлено в Костянтинівці.

Вилучені не тільки протитанкові міни і фугаси, а й небезпечні отруйні хімічні речовини, - повідомляють у прес-службі міліції.

"Під час проведення оперативних заходів в приміщеннях першого поверху колишньої психічної лікарні м. Костянтинівки ми виявили цех з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, – розповідає начальник Артемівського ВБОЗ УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області Артем Крищенко. – При вході в приміщення були виявлені, а потім за допомогою саперів ВСУ знешкоджені 5 одиниць протитанкових мін і фугасів. Однак крім цих снарядів там же ми знайшли і склад небезпечних отруйних хімічних речовин, які становили загрозу життю та здоров'ю мешканців Костянтинівки, тому відразу ж повідомили про знахідку в МНС".

Разом із прибулими рятувальниками правоохоронці винесли і знешкодили понад 40 кг аміачної селітри, 100 кг сірки, більше 150 л різних їдких кислот і лугів, 20 кг пудри алюмінієвої, пристрої для дроблення хімічних речовин, замітки з пропорціями хімічних речовин для виготовлення вибухівки, пакети фасовані з маркуванням «отруйна речовина небезпечно для життя» радянського виробництва, близько сотні скляних колб з ртуттю, червоний фосфор, перманганат калію, діхлорістій ​​калій, колби з гліцерином, а також інші небезпечні та отруйні хімічні речовини і з'єднання.

Тут же на місці знаходилися прилади для начинення вибуховими сполуками: залізні балони, радіатори батарей опалення, труби, частини навчальних боєприпасів, побутових предметів.

Під час проведення перевірки спеціалісти встановили, що зловмисники, використовуючи зазначені речовини, могли виготовити більше 300 кг вибухівки (фугасів), а також мали можливість виготовлення хімічної зброї, яку в подальшому б використовувалися при проведенні терористичних акцій.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 263 КК України «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

А через кілька днів в приміщенні Костянтинівського АТП виявили місце тимчасової дислокації терористів, де також знаходилися засоби і речовини, призначені для виготовлення фугасів і снарядів ракетного типу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У психлікарні на Донбасі чекали на тимчука
Відповісти
Останні новини
У психлікарні на Донбасі терористи виготовляли хімічну зброю. ФОТО
17 липень, 2014, 09:28