Фото закинутих місць планети

Фото закинутих місць планети
Найзагадковіші місця на планеті, які викликають тихий жах і цікавість одночасно.

Поєднання таємниці і небезпеки притягує увагу, а природа, яка спокійно захоплює створене людьми, повертає нас до розуміння власної нікчемності перед обличчям часу, - пише AdMe.ru, публікуючи підбірку фото закинутих місць.

Підводне місто Шічен в Китаї
Цьому неймовірному місту 1341 рік, Шічен або «Місто Лева», затопили при будівництві ГЕС. Місто пішло під воду, а навколо виникло одне з наймальовничіших штучних озер з 1078 островами.

Покинутий військовий госпіталь у місті Беліц, Німеччина
Однойменне місто знаходиться за 40 кілометрів від столиці Німеччини. Під час Першої та Другої світових воєн госпіталь використовувався військовими, а в 1916 році в ньому лікувався Адольф Гітлер. Після Другої Світової госпіталь опинився в зоні радянської окупації і став найбільшим за межами Радянського Союзу. У 1995 році з міста пішли люди, з тих пір він поступово руйнується.

Острів Повеглія, Італія
Невеликий острів, оточений густим туманом страхітливих історій. Сюди під час чуми в XVI столітті звозили безнадійно хворих, у яких не було шансів вижити. Є версія, що трупи не закопувати, тому грунт на Повегліі, в основному, складається з людського попелу. Однак це тільки початок фільму жахів. У 1922 році на острові розмістилася психіатрична лікарня. Майже всі її пацієнти незабаром почали страждати від жахливих головних болів і скаржитися на те, що клініка буквально набита примарами померлих. Але це було тільки на руку головному лікарю, який напихав душевнохворих нейролептиками і експериментував над ними. На острові досі збереглася напівзруйнована будівля клініки з ліжками і уламками медичного обладнання. Тут же знаходиться дзвіниця (тепер вона служить маяком), з якої, за легендою, зістрибнув у фіналі історії лікар, який з'їхав з глузду.

Восьмий цех заводу «Дагдизель», Махачкала, Росія
Випробувальна станція морської зброї, здана в експлуатацію в 1939 році. Знаходиться на відстані 2,7 км від берега і давно вже не використовується. Будівництво велося довго і ускладнювалося важкими умовами. На жаль, цех прослужив заводу недовго. Помінялися вимоги до проведеної в цеху роботі, і в квітні 1966 ця грандіозна споруда була списана з заводського балансу. Зараз цей «Масив» покинутий і стоїть в Каспійському морі, нагадуючи з берега древнє чудовисько.

Трансполярна магістраль, Росія
Недобудована залізниця Чум - Салехард - Ігарка, яку прокладали в СРСР в 1947-53 роках силами засуджених. Вважається, що вона повинна була вести на мис Кам'яний до секретного військового порту, який хотіли побудувати після війни. Коли будівництво вже почалося, виявилося, що затока занадто дрібна і не зможе приймати океанські кораблі: будівництво закинули. Якість укладання полотна було вкрай низькою. Вивчення історії цієї колії ще не закінчене, йде пошук документів, технічної документації, йде пошук учасників тих подій.

Психіатрична клініка Лієр Сікехус, Норвегія
У норвезької психіатричної лікарні, яка знаходиться в невеликому містечку Лієр, в півгодині їзди від Осло, темне минуле. Колись тут проводили досліди над хворими, і з невідомих причин чотири корпуси лікарні були покинуті в 1985 р. У кинутих корпусах залишилося обладнання, ліжка, навіть журнали та особисті речі хворих. При цьому, інші вісім корпусів лікарні працюють і донині.

Острів Ганкаджіма, Японія
Насправді острів називається Хасима, проте має прізвисько Ганкаджіма (Gunkanjima), що означає «крейсер». Острів заселили в 1810 році, коли там знайшли вугілля. Протягом п'ятдесяти років він перетворився в найзаселеніший острів у світі за співвідношенням суші і кількості жителів на ній: 53 000 мешканців при радіусі острова в один кілометр. До 1974 року запаси вугілля та інших копалин на Ганкаджіме були остаточно вичерпані, і люди покинули острів. Сьогодні відвідування острова заборонено. У народі існує чимало легенд про це місце.

Місто-фортеця Коулун, Гонконг, Китай
Місто знаходилося в Гонконзі, але не підкорялося владі, перебуваючи у віданні мафії. Всередині не тільки процвітала проституція і наркоторгівля, а й було самоврядування. До того ж в районі була своя промисловість: напівкустарне виробництво локшини і різноманітних дрібниць. Продукція підприємств коштувала недорого: податків не було, а трудового законодавство місцеві підприємці не дотримувалися. Були свій будинок престарілих, дитячий садок і школа. На початку 1990-х щільність населення сягала двох мільйонів людей на квадратний кілометр. Після складного процесу виселення проживаючих там людей, в 1995 році на цьому місці відкрили однойменний парк. Деякі історичні артефакти міста, в тому числі будинок ямень і залишки Південних воріт були збережені.

Покинутий готель Refugio El Salto в Колумбії
У 1924 році в місті Сан-Антоніо-дель-Текендама був побудований шикарний готель Refugio El Salto. Через деякий час готель закрили через часті випадки самогубств відвідувачів. Навколо цього місця ходять зловісні легенди і чутки.

Церква Сан-Хуан-Парангарікутіро, Мексика
Церква, розташована в однойменному селі, була похована під лавою вулкана Парикутин в 1944 році, село було повністю зруйноване. Дивом залишилися недоторканими вівтар і церковна дзвіниця, оточені руїнами храмового комплексу.

Місто-привид Колманскоп, Намібія
Місто-привид Колманскоп, побудоване в місці, де в піску виявили дрібні алмази, які вітер приносив від океану. У місті були побудовані великі гарні будинки, школа, лікарня, стадіон, і поселення швидко перетворилося на зразкове німецьке місто. Всі розраховували на процвітання, але на жаль, «запас алмазів» швидко вичерпався. До того ж, у місті було важко жити через проблеми з водою і піщаними бурями, і люди покинули його. Велика частина будинків майже цілком засипана піском і справляє гнітюче враження.

Уламки корабля Ейрфілд в затоці Хомбуш, Австралія
Це парове судно SS Ayrfield, яке вже багато років стоїть покинутим біля берегів Олімпійського села в Сіднеї. Правий корпус судна перетворився на справжні мангрові зарості. Відоме як «Плавучий ліс». Корабель було побудовано в Британії в 1911 році, ще під час II Світової війни він використовувався для перевезення вугілля та боєприпасів.

Прип'ять, Україна
Покинуте місто, розташоване за три кілометри від Чорнобильської АЕС. Після аварії в 1986 році потрапило в зону відчуження і стало страхітливою примарою потужності ядерної енергії. Зараз туди водять організовані екскурсії, а сталкери приїжджають на прогулянки, але інтерес до цього місця не вщухає, і народжуються все нові «міські легенди».

Парк атракціонів Нара Дрімленд, Японія
Парк був відкритий в 1961 році, а в кінці 90-х закритий через нестачу фінансування. На території розташовані американські гірки, каруселі, замок, водні гірки, ігрові автомати і безліч інших будівель. Чисто, тихо, практично немає графіті, в будівлях збереглася вся обстановка та обладнання.

Залізнична станція Мічигану, Детройт, США
Центральну станцію побудували в 1913 році, колись була великим залізничним вокзалом, а 5 січня 1988 звідси відійшов останній поїзд. Наступного дня станція закрилася, і з тих пір будівля поступово руйнується.

Голландський острів, штат Меріленд, США
Болотистий острів, що швидко руйнується в Чесапікській затоці, недалеко від міста Дорчестер. Колись жителями цього острова були човнярі і фермери, але в 1914 році вітер і морський приплив поступово почали руйнувати західну його частину, на якій було розташовано більшість житлових будівель. Тому людям довелося покинути острів, але залишився останній будинок.

Місто-привид Сан Джі, Тайвань
Розкішний курорт на морському узбережжі будувався спеціально для місцевих багатіїв. Але вже під час будівництва почалося дивне. Десятки робочих вмирали: ламали шиї, падаючи з висоти (навіть зі страхувальними тросами), гинули під завалами. Навколишні мешканці були впевнені, що містечко заселене злими духами. Ходили несамовиті розповіді про японський «табор смерті», який колись знаходився в тутешніх місцях. Наприкінці 1980-х будівництво заглохло. Апартаменти так і не знайшли покупців, і влада не зносять місто, тому що люди вірять, що таким чином випустять злих духів назовні.

Район Вароша, Кіпр
Раніше був сучасним туристичним районом в місті Фамагуста. У 1974 році турецькі війська вторглися на Кіпр і розірвали острів на дві частини. Громадяни бігли, кинувши свої будинки. Турецькі військові обгородили район колючим дротом і оголосили безпечною нейтральною зоною, не дозволяючи нікому входити. Тепер будівлі закинуті і розвалюються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напевно скоро сюди додадуть Дамбас :(
Відповісти
вп. ви сайт новин чи шлакобруду?
Відповісти
Цікаво!Нагадує про плинність буття.
Відповісти
Дуже цікаво!!!
Відповісти