З кіностудією «Волинь» розберуться правоохоронці

З кіностудією «Волинь» розберуться правоохоронці
Депутат Волинської обласної ради Олександр Бик (ВО «Свобода») ініціював проведення перевірки кіностудії «Волинь» на відповідність діяльності студії її статутним положенням.

Запит підтримали більшість депутатів 24 квітня на сесії обласної ради.

За словами Бика, до нього звернулася авторка фільму «Ранок з Тіффані» Світлана Федонюк зі скаргою, що кіностудія забрала оригінал цього фільму і не віддала.

Як зазначив депутат, влітку фільм виграв гран-прі конкурсу «UNICA» і тепер має представляти Україну на конкурсі в Болгарії, але авторка не може відправити його, позаяк не має оригіналу.

«Конфліктна ситуація сталася через те, що авторка Федонюк віддала на студію оригінал фільму, щоб там зробили субтитровий супровід фільму. Такого на кіностудії не зробили, а оригінал авторці не віддали», - пояснив депутат Бик.

Він вважає, що така ситуація є наслідком надмірної комерціалізації кіностудії «Волинь».

Депутати підтримали звернення Бика до правоохоронців перевірити законність діяльності кіностудії та розібратися з конфліктом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що таке оригінал фільму? Це як рукопис в літературі?
Відповісти
Катя, Ви мене дивуєте! Як Ви людина яка працює у корпункті ICTV у Луцьку не розуміє що мав на увазі Бик коли казав "оригінал фільму"? Може Вам зрозуміліше на общєдаступнам "ісходнік"?
Відповісти
ви мене дивуєте - як можна віддати те, чого не маєш?
касета була не Світлани, а сирий матеріал після монтажу не зберігся.
ще проблеми?
не знаючи суті конфлікту, не лізьте в нього.
Відповісти
Маячня!
звинуватити БП у привласнені там якогось фільму якоїсь тьолки!
БП - реал. а вона - без нього і фільму не зняла, а зара брудом поливає.
митниця очевидно психіку ламає.
Відповісти

Ви хоч бачили той фільм? Ну то подивіться
http://www.youtube.com/watch?v=0w3N7ZbiZ-k
що там у титрах написано? Чий фільм? Щось я пропустив там призвищє ревенко. А може його там немає? Може психіку ламає багаторічне нічогонероблення у підвалі?І хто вам сказав що його звинувачують у крадіжці цього фільму? Він (фільм)просто не поїде за запрошення на фестиваль у Болгарію. Бо його знишили або під наглядом ревенка або з мовчазної згоди.
Відповісти
Та що вона взагалі варта. Що вона зробила доброго, щоб принижувати БоПа? Жах!!!!!!!!!!!
Відповісти
що ви з водою виливаєте дитину? Яка різниця "хто вона"? Чому ви не згадуєте про основну проблему? Та хай боп сам його везе у Болгарію ще лишній раз попіариться.Цей фільм не поїде на фестиваль. Хто у цьому винен?Видно таке буває тільки в Україні-сталося фігня але винних немає.
Відповісти
Що за шум? Бори Павловичу той
Відповісти
Борису Павловичу в його то поважному віці той фільм і сумнівна слава і піар здався як "зайцю стоп-сигнал". Тут просто якесь непорозуміння виникло, швидше через нерозуміння митною чухою самого процесу роботи з відео. БОП, вся кіностудія і покійний Валерій Белов - шановані ветерани українського кінематографа і такі дріб'язкові звинувачення якогось аматора не зіпсують репутацію останньої на Волині кіностудії "Волинь".
Відповісти
Вона автор і режисер фільму, це її рідна бабуля в ролі головної героїні. Хто заважає працівникам кіностудії та "прадакшинам" знімати фільми і з ними фестивалити? Маючи власну апаратуру та досвід. Боба вона не принижувала, а "восхваляла" до певного часу. Він не зміг організувати, щоб цей фільм був перемонтований, або не хотів. На його звернення "чихали" Міхно та Тимощук, займаючись власним бізнесом.
Відповісти
Заважають такі, які люблять привласнювати чужі роботи. Це до вас руслано. А що Боба вона "восхваляла" - то це дійсно правда. Вона всіх "восхваляє". А вам крутитись на студії і чхати на Ревенка не личить.
Відповісти
Невже, чи не фільм "Сім чудес Волині" ви маєте на увазі. За які вам держава заплатила кілька тисяч гривень, хоча як державні працівники мали б зробити в рахунок заробітної плати. Ви виконали роль найнятих працівників. Забули як вас за вуха витягували, щоб за заплачені гроші ви виконали роботи? Це моя ідея і мій проект. Слобо придумати та зробити щось своє? Крутитись на кіностудії я може й буду, але коли там не буде Вас. Де ваше аматорство за 15 років? Для надання методичної допомоги по кіно достатньо одного методиста на ціле управління культури, а не пятьох дармоїдів.
Відповісти
Поганому танцору штани мішають. Дякуючи моїй ідеї створити фільм "Сім чудес Волині" ви піднялися на кілька тисяч гривень і дуже погано виконали роль найманих працівників. Забули як вас за вуха витягували, щоб завершити за 2 роки цей фільм? Слабо придумати щось своє? А вдячність за співпрацю ви проявили вигнавши мене з кіностудії, порахувавши світло, коли пили чай. Це просто вершина підлості. А на Ревенка чхаєте саме ви. Вимагаючи гроші з працівників МНМЦ навіть за проектор. Молодці так тримати!
Відповісти
Останні новини
З кіностудією «Волинь» розберуться правоохоронці
24 квітень, 2012, 11:51
Зловили крадія пилок
24 квітень, 2012, 11:37