З «підпільним» волинським садком «розбирається» прокуратура

З «підпільним» волинським садком «розбирається» прокуратура
Прокуратура Волинської області викрила незаконну діяльність приватного дитсадка у Нововолинську, мовляв, заклад надає освітні послуги без ліцензії.

На думку захисників прав і свобод, місцевий підприємець уже четвертий рік поспіль надавала дітям освітні послуги без ліцензії.

Сплативши штраф, установа свою роботу продовжила, - пише «Нововолинськ Діловий».

Видання з’ясувало, як упродовж чотирьох років публічно працював "незаконний" дитсадок «Kids Club».

«Це не є приватний дитячий дошкільний заклад. Наш формат – центр раннього розвитку. У «Kids Club» не надають освітніх послуг. Хоча за фахом я – педагог-дошкільник. Оскільки закінчила магістратуру, то навіть маю право на викладацьку діяльність. Проте працюю як підприємець», – розповідає підприємець Марія Соколова.

За її словами, підприємницьку дільність закладу перевіряли як дошкільний заклад.

«Відповідно вимагали перелік документів та дотримання тих норм, які застосовуються до закладів освіти. Звісно,тут їх не дотримуються, оскільки ми не є дитсадком. Хоча, скажімо, іграшки та меблі в нас сертифіковані, а вогнегасник є у коридорі орендованих нами кімнат. Зрештою, суд присудив нам штраф у розмірі 340 гривень. Його ми сплатили», - каже жінка.

Натомість батьки роботою центру раннього розвитку задоволені, а псевдоперевіряльникам радять не заважати.

«У державний дитсадок беруть із двох років, а розвиток дитини починається ще з утроби. Вдома таке виховання забезпечити не вдасться. Тому здаємо доньку сюди, аби вона отримала достойний розвиток. Стосовно перевіряючих органів, то головне, аби вони не заважали працювати. А контроль, думаю, забезпечать батьки самотужки», - зазначив батько однієї з вихованок закладу Віктор Дудік.

Молода мати і підприємець Марія Соколова оскаржувати дії псевдоперевіряльників не планує. Мовляв, ці тижні паперової тяганини і так забрали багато її часу та здоров’я.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З «підпільним» волинським садком «розбирається» прокуратура
18 липень, 2014, 11:45