Депутати Волиньради хочуть воєнний стан в Україні

Депутати Волиньради хочуть воєнний стан в Україні
Депутати Волинської обласної ради прийняли звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну, де вимагають введення воєнного стану в Україні, премій для військових та звільнення окремих посадовців.

Про це йшлося сьогодні, 18 липня, під час засідання сесії Волинської обласної ради.

Власне скликали позачергову сесію через протести батьків та дружин волинських військових, які служать на Сході. Їхні вимоги й лягли в основу проекту звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо військово-політичної ситуації, яка склалася у державі.

І хоч обранців громади повідомили про скликання позачергової сесії лише за кілька годин до її початку, більшість із них прибули. Так у залі зареєструвалося 45 депутатів.

На сесії також були присутні більше батьки та дружини війсьвослужбовців. На початку засідання сесії перед обранцями громади виступив представник родичів військових Ярослав Мудрик.

За його словами, нині нашим військовим на Сході дуже важко: немає амуніції, засобів спец захисту, з невідомих причин звільняють командування яке згуртувало волинських солдат. Немає елементарного – питної води. Як зізнається чоловік, його син змушений був пити з калюжі, щоб якось вгамувати спрагу.

Військовим кажуть, що АТО затягнеться надовго. Мовляв уже шиють для них зимову форму.

Батьки не в силі більше терпіти таке знущання над їхніми дітьми. Вони мають чимало вимог до керівництва держави. У Волинській обласній раді погодилися їхні вимоги взяти за основу й підготували звернення. До Президента, народних депутатів та міністрів.

Так у зверненні йдеться про необхідність введення військового стану на всій території України. Також батьки хочуть проведення додаткової мобілізації, під час якої до антитерористичної операції були б задіяні професіонали військової справи.

Також їх обурює той факт, що їхні сини служать, а високопосадовців – ні. Спочатку у зверненні вони навіть хотіли внести окремий пункт: щоб син Петра Порошенка не відсиджувався у тилу, а показав приклад військової доблесті. Однак цей пункт із проекту рішення випав.

Просять вони провести негайну ротацію підрозділів, які забезпечують виконання завдань оборони, аби військові могли відновити нормальний моральний та фізичний стан.
Протестують рідні волинських військових й проти надання притулку чоловікам зі Сходу, які цілком придатні до військової служби. Вимагають вони покарання і для тих, хто «косить» від служби.

Ще одна вимога - виплата грошових премій військовослужбовцям у повному обсязі та хоча б часткову компенсацію витрат рідних на засоби спецзахисту.

Родини військових наполягають на негайному звільненні керівництва Державної прикордонної служби Миколи Литвина. Якщо новий міністр оборони та керівник Генерального штабу Збройних сил України будуть несумлінно виконувати свої посадові обов’язки, то вимагатимуть і їхньої відставки. За пропозицією депутата Василя Столяра у «чорний список» потрапив і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Саме звернення викликало у залі жваві дискусії. Чимало обранців громади хотіли від себе хоч щось додати у нього.

Їх вчасно зупинив депутат Валентин Кошельник, він присоромив колег і закликав прийняти звернення, адже рахунок йде на хвилини.

Депутати до нього дослухалися й одноголосно підтримали проект рішення.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люди добрі, невже ви думаєте, що хтось там у києві читає звернення волинських так званих захисників народу. у києві два!!!!!!!!! місяці тримали наші гроші на броніки для хлопців і повернули назад, а ви вірите в чиюсь дурну ідею звернень. у київ тре їхати під стіни тої влади і не 10 чи 20, а так звані захиснички народу хай організовують транспорт для сотень невдоволених, у них є досвід возити в київ. чи для гузів і тимощуків уже нема злочинних керовніків при владі? але цікавий факти: заговорили жінки про позбавлення тих депутатства, хто не приїде, і вони тут як тут, от переживають за свої дупи. а люди думають, що за них.
Відповісти
Не в Києві тримали гроші. А Гріша Пустовіт(говорящая фамилия) безтолковий , разом з командою, ха-ха,не купив броники під надуманими привидами, типу треба тендер провести. Романюк купив через афганців , а цей
довбак - ні.
Відповісти
А хто їм поїхати на Схід і показати дива героїзму та мужності, їх хтось тримає. А забув, вони все про народ думають, як без них
Відповісти
Кошельник заговорив.Резерв провладний! А де взимку грівся і володимирську регіоналку Мілєнтівну захищав?Стра чи прозріння? Кому такий БЮТ потрібен?
Відповісти
Папа вже фрмує партійний баталйон Порошенка.Гунчик допоможе.
Відповісти
Невже?
Відповісти
Пустовіт Григорій, а ви гордитесь БЮТівцями , які доокомпектували фракцію ? Га ?
Відповісти
Дайте інформацію про Борбелюка і Вірковського!Володимир пильно стежить за ними.
Відповісти
Вони проФФесіонали!
Відповісти
А Бєля - друг володимирського "князя" був на сесії ???Чи йому легше віддати тисячу рабам , аніж публічне слово промимрити? Госпідарі не політики!
Відповісти
ще не стала Галицько-Волинським князівством. А тому ваше рішення і для виходку не годиться....
Відповісти
А нахєра той військовий стан потрібний, використовують матерів, щоб перевибори зірвати.
Відповісти
Хто матерів використовує? Вони самі не бачать несправедливості? Майдан пройде по місцевій владі !
Відповісти
Народних обранців всіх рівнів на Схід! Щоб показали чи варті вони чогось... а чи просто поговорити...
Відповісти
Волинські депутати можуть вимагати воєнний стан у Волинській облвсті. Хоч один дупу свою висунув на Схід, хоч один бачив, що там діється насправді? Чи просто депутатство страшно втратити, що в умовах воєнного стану буде тривати, поки війна не кінчиться. А може воєнний стан і розпуск усіх представницьких органів. Пряме президентське правління і крапка. Чи підтримали б волинські депутати таку пропозицію?
Відповісти
Останні новини
Депутати Волиньради хочуть воєнний стан в Україні
18 липень, 2014, 17:34