Що ще міг обстріляти російський «Град». ІНФОГРАФІКА

Що ще міг обстріляти російський «Град». ІНФОГРАФІКА
Після оприлюднення відео обстрілу території України «Градами» з російського селища Гуково журналісти перевірили, чи не звідти стріляли по Зеленопіллю, Довжанському і Ізвариному.

Як відомо, кадри обстрілу української території з різних точок зняли і виклали в YouTube мешканці та гості російського селища Гуково, - пише «Слово і Діло».

Також нагадаємо, що 11 липня з установок «Град» терористи обстріляли позиції сил АТО в Зеленопіллі Донецької області, в результаті чого загинуло 23 військовослужбовці. Того ж дня «Градом» був обстріляний пункт пропуску «Довжанський», який контролювали Збройні сили України. Тоді загинуло 4 прикордонника.

14 і 16 липня бойовики з «Граду» обстріляли український пункт пропуску Ізварине і селище Бірюкове.

Варто відзначити, що всі вражені цілі перебувають у радіусі до 40 кілометрів від ділянки, на якій були зафіксовані вчорашні залпи «Граду» по українській території.

У зв'язку з цим можна припустити, що обстріл перерахованих місць могли вести саме «гуківські» «Гради», оскільки максимальна дальність стрільби реактивної установки може становити 42 км.

Тим часом Президент України Петро Порошенко вже доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на факти обстрілів українських військових з території Російської Федерації.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 16 липня терористи обстріляли чотири позиції сил АТО і аеропорт у Луганську з «Градів», мінометів і самохідних гаубиць «Гвоздика».





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що ще міг обстріляти російський «Град». ІНФОГРАФІКА
19 липень, 2014, 08:00