Солдатські матері Волині збираються знову їхати до Президента

Солдатські матері Волині збираються знову їхати до Президента
Солдатські матері Волині збираються їхати вчетверте до Президента. Три попередні рази він до них не вийшов, відгородившись кордоном міліції.

Про це у коментарі ВолиньPost розповіли матері військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади із Нововолинська.

За словами Ніни, Любові та Наталії, якщо прийняте Волинською обласною радою звернення до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради не дасть жодних результатів, вони знову поїдуть до столиці й вимагатимуть зустрічі із Петром Порошенком. Якщо й це не допоможе повернути дітей додому – оголосять безстрокове голодування.

Це вже буде їхня четверта поїздка до Президента. Три попередні рази під адміністрацією глави держави їх зустрічав лише кордон міліції. Ніхто із посадовців до них так і не вийшов.

Жінок обурює, що президентська охорона ходить у бронежилетах, тоді як їхнім синам доводилося воювати на початках без жодних засобів спецзахисту. Вони самі купували своїм дітям бронежилети, форму, розвантажувальні жилети та каски. Розповідають, що окремі батьки напозичалися грошей і навіть покупляли для своїх синів прибори нічного бачення: один вартує близько 20 000 гривень.

Як розповідають солдатські мами, у 51-ій бригаді вояки почали бунтувати, тож їх порозкидали по інших бригадах. Тривожить їх і та інформація, яку почули від синів, мовляв волинські бійці осоромилися у бою під Волновахою, тож цей сором повинні змити кров’ю.

«Наших дітей зробили заручниками ситуації. Тільки за що незрозуміло», - каже мешканка Нововолинська Любов.
Кажуть вони, що сини у спеку служать в нелюдських умовах. Починаючи із 16 липня, їм на добу видається лише склянка питної води.

Матері на наступному тижні вирішили організувати пікет під стінами адміністрації Президента. Хочуть також зв’язатися і з солдатськими матерями та дружинами з інших регіонів України. Тож обіцяють, що акція буде масштабною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
буде говорити з матерями?
Відповісти
своего добился теперь ему наплевать на нас .он пол Украины положит ради своего бизнеса и сланцевого газа
Відповісти
Не було такого ще в історії жодних війн, щоб це баби, нехай вони називаються матерями, жінками, сестрами і т.п. ходили до Головнокомандувача ЗСУ і просили, щоб іх синків відідзвали, зняли чергування, провели ротацію і т.д. Це ж ВІЙНА! Ви що хочете, шоб прийшов агресивний із звіриним обличчям окупатнт?. Тоді ваші синки будуть ще у гірших умовах на Колинмі-Воркуті, а вас будуть тр-ать день і ніч. Не плачте, а Благославляйте і надихайте їх на позитив, на перемогу, тоді запануємо і ми у своїй сторонці.
Відповісти
Останні новини
Солдатські матері Волині збираються знову їхати до Президента
19 липень, 2014, 09:01