На виробництві найчастіше травмуються ті, кому за 40

На виробництві найчастіше травмуються ті, кому за 40
Минулоріч у Луцьку трапилось 52 нещасні випадки на виробництві.

Про це під час оперативної наради у луцькій мерії 24 квітня повідомив начальник відділу охорони праці Володимир Чепурний.

За його інформацією, у 2011 році стан виробничого травматизму в місті в порівнянні з 2010 роком залишився незмінним.

«На підприємствах міста зареєстровано 52 нещасних випадки на виробництві, в тому числі 4 зі смертельними наслідками та 3 групових. Загалом на виробництві постраждало 55 осіб проти 58 у 2010 році», – зазначив він.

За словами Чепурного, аналіз нещасних випадків показує, що найбільша їх кількість стається внаслідок падіння самої людини та падіння чи обвалення предметів і матеріалів, калічаться працівники на виробництві і технікою, верстатами тощо.

«Основною організаційною причиною є порушення трудової та виробничої дисципліни, невиконання посадових обов'язків та вимог інструкцій з охорони праці – 77%, незастосування засобів захисту при їх наявності – 3%. У 5 випадках потерпілі знаходились в стані алкогольного сп'яніння. Найбільшу групу ризику настання нещасного випадку складають працівники віком 46-60 років, які були переведені на іншу роботу», – доповів чиновник.

Також він розповів, що перевірками стану охорони праці встановлено, що не на усіх підприємствах створено служби охорони праці, на багатьох підприємствах служба охорони праці не підпорядковується безпосередньо керівнику, оплата праці спеціалістів служби охорони праці в більшості випадків не відповідає вимогам нормативних актів з охорони праці, не створена чи не функціонує належним чином система управління охороною праці підприємства.

Під час своєї доповіді на оперативці Чепурний також повідомив, що минулоріч у його відділ надійшло 9 241 повідомлення про травми невиробничого характеру, у відповідності до яких проводилась реєстрація та аналіз нещасних випадків.

«Прийнято 174 рішення про проведення розслідувань, з них 129 по нещасних випадках, що сталися під час навчального процесу, та 43 – по випадках, що сталися з працюючими в робочий час», – розповів посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На виробництві найчастіше травмуються ті, кому за 40
24 квітень, 2012, 14:06