«Дзвонимо командирові: «Врятуйте нас!». А він: «Ви що, досі живі?» - учасник бою під Зеленопіллям. ВІДЕО

«Дзвонимо командирові: «Врятуйте нас!». А він: «Ви що, досі живі?» - учасник бою під Зеленопіллям. ВІДЕО
Багаточисельні жертви серед українських силовиків під час бійні під Зеленопіллям11 липня стали результатом злочинної халатності та саботажу командування.

Про це розповів солдат-доброволець, - пише Gazeta.ua з посиланням на ICTV.

"Відірвані ноги, руки. Люди вмирали просто на очах, обгорілі. Були такі, хто ліг спати і так і не встали", - говорить він.

За його словами, командири проявили верх безграмотності, виставивши людей і техніку на відкритій місцевості. При тому, що поруч була лісосмуга. По них було випущено близько 40 залпів "Градами".

"Де ноги немає, де крапельницю поставили. Галас, крики поранених. Ти не знаєш, що з цим усім робити. Жодного офіцера там не було", - зазначає він.

"Ми дзвонимо командиру: "Заберіть нас, врятуйте!". А він: "А ви що, досі ще живі? Я вас не заберу, офіційно вас там немає. Вибирайтеся, як хочете". Техніка вся згоріла, зброя, одяг, документи", - говорить він.

При цьому солдати не хотіли говорити, де вони реально перебувають.

"Мама дзвонить: "Де ти?". Кажу: "У Житомирі, помитий, одягнений". І при цьому п'ю дощову воду. А що я повинен був їй сказати?", - ледве стримує сльози боєць.

При цьому, перебуваючи на реабілітації, підтримує зв'язок з тими, хто залишився в зоні АТО.

"Тримайся, рідний. Прийде "гуманітарка". Ми піднімемо маси, ми вас звідти витягнемо", - запевняє він по телефону свого товариша.

При цьому обурюється офіційною цифрою в 19 вбитих.

"Як людина, яка там не була, може оперувати такими даними? Чотири "Урали" загиблих людей. Там зараз просто трупи - одні ноги, одні руки".

"Нам не дають навіть можливості відстрілюватися. Як сліпих кошенят, тиснуть "Градом". Там немає війни, там просто відмивання військових грошей, в якому замішані високі чини. Не знаю, що зі мною буде після цього інтерв'ю. Але люди повинні знати, що там відбувається. Політичний поділ, в якому гинуть звичайні хлопці", - впевнений військовослужбовець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розстріляти всіх привселюдно за зраду.
Відповісти
Підтримую !!!!! Але розстріл це за мало , брати їх і на передову щоб пережили те що наші хлопці !!!!!
Відповісти
Так, давайте всі війська, що перебувають в АТО розвернемо та стремо Київ з лиця землі разом з політиками ідіотами. Досить гинути простим людям робітникам та селянам.
Відповісти
Ну Київ нетреба,а ригунів і комуністів повішати можна.
Відповісти
правильно
Відповісти
Ти зрадник, а не патріот. Війська з зоны АТО зможуть повернутися тільки після повного визволення Донбасу від рососійських найманців.
Відповісти
Якою україно - ненависною падлюкою треба бути, щоб сказати : “А ви ще живі ?“ !!!! Ті безсовісні совкові “офіцери“ без честі і совісті, без Бога в серці ! Щоб земля їх перестала носити.
Відповісти
ГЕНЕРАЛІВ І ЇМ ПОДІБНИХ РОЗЖАЛУВАТИ І ВІДПРАВИТИ НА ПЕРЕДОВУ
Відповісти
Останні новини
«Дзвонимо командирові: «Врятуйте нас!». А він: «Ви що, досі живі?» - учасник бою під Зеленопіллям. ВІДЕО
19 липень, 2014, 17:18