Зброю в Україну возять навіть із Далекого Сходу , - ЗМІ

Зброю в Україну возять навіть із Далекого Сходу , - ЗМІ
Фінська митниця затримала велику партію зброї, яка прямувала в Україну. Інцидент стався наприкінці червня в аеропорту Гельсінкі в ході звичайної перевірки вантажів, повідомляє УНН з посиланням на РІА "Новості", які, у свою чергу, цитують інформацію видання "Helsingin Sanomat".

За даними видання, вантаж містив компоненти ракетних систем. Контейнер слідував транзитом через Фінляндію з однієї з країн Азії в Україну і був затриманий, оскільки не мав відповідних дозволів. Через ситуацію на Україні про інцидент було повідомлено тільки вищому керівництву країни.

"До цих пір невідомо, кому призначався вантаж і про яких моделях ракет йдеться. За фактом його виявлення ведеться слідство", - йдеться у повідомлені.

При цьому агентство повідомляє з посиланням на представників фінської митниці, що вантаж слідував в Україну "з Далекого Сходу, але не з Китаю, Кореї або Росії".

"Ми можемо підтвердити, що він був дійсно затриманий в аеропорту і що там перебували" оборонні матеріали ", але поки не можемо підтвердити, про які саме матеріалах йдеться", - сказав представник відомства.

"Ми чекаємо висновку з цього приводу від міністерства оборони. Повинні отримати його на наступному тижні. Розслідування інциденту дійсно ведеться", - підсумував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.