У Шацькому районі піднялися ціни на проїзд в громадському транспорті

У Шацькому районі піднялися ціни на проїзд в громадському транспорті
У Шацькому районі піднялися ціни на проїзд в громадському транспорті. Підвищення плати за проїзд, на перший погляд, не надто помітне, проте відчут­ним стає для пасажира, який зму­шений часто ним користу­ва­ти­ся.

Квитки в серед­ньо­му стали дорож­чи­ми на 35-40 копійок за один паса­жиро-кілометр, - пише Шацький край.

Як інформує видання, за проїзд до с. Пульмо те­пер до­ве­деться заплатити від 6,30 грн. до 7 грн., до с. Піща – від 5,50 до 7 грн., до с. По­ло­жево – від 2,80 грн., тобто 3 грн. (було 2,20 грн.), до с. Са­мійличі – 4,25 грн. (було 3,30 грн.), до с. Кропивники – 10,50 грн. (було 7 грн.). За проїзд до Луцька із ав­тос­танції смт Шацьк до­води­ться викладати від 55,27 грн. до 70,17 грн. (на терно­пі­ль­сь­кий рейс). Але варто відзначити, що суми за проїзд залежать від ви­ду маршруту.

Є ще й інша проблема - водії на цих маршрутах частенько "забувають" здавати здачу пасажирам.

До редакції Шацького краю звер­нулися кілька жителів сіл Сві­тязь та Пульмо, котрі змушені щодня добиратися у районний центр на роботу та назад до­дому чи часто бувати в Ша­цьку в особистих справах.

Ко­ли ж ра­ніше водієві до с. Світязь платили 1,90 грн., то тепер кви­ток по­до­рожчав до 2,40 грн. Проте інколи водії, не маючи здачі дрібними ко­пійками, заок­руглюють суму за проїзд до 3 грн., на що особливо на­рікають па­сажири. І така ситуація не ті­льки на одному світязь­кому мар­ш­руті.

За кілька таких проїз­дів без здачі набіжить ще на один квиток. Буває, правда, що во­дії заокруглюють плату за проїзд і на користь пасажира, коли, скажімо, вартість квитка до с. Са­мій­личі по документах ста­новить 4,25 грн., а беруть лише 4 грн. Проте таке трапляє­ться рідше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Автор напевно сам не їздить маршрутками, так як варітсть проїзду вища ніж вказано в статті.
Відповісти