Яценюк – співвласник заводу, - ЗМІ

Яценюк – співвласник заводу, - ЗМІ
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк є співвласником Чернівецького заводу залізобетонних конструкцій та виробів.

Про це йдеться у програмі спільного виробництва Радіо Свобода та Першого Національного телеканалу «Схеми», - пише Радіо Свобода.

Яценюк дотепер уникав публічних згадок про свою участь у цьому бізнесі, а офіційні дані з державного реєстру досі залишались поза увагою журналістів.

Директор заводу Іван Мельничук розповів журналістам «Схем», що він є хрещеним батьком Яценюка, і що прем’єр-міністр справді має частку в заводі у розмірі 6%.


«Він виріс на моїх очах, я знав його батька, це Чернівці, ми жили поряд. Ми подружилися ще до народження Арсенія Петровича. Він юрист. Ну, і ми співпрацювали», – сказав Мельничук.

У декларації Арсенія Яценюка немає прямої згадки про завод на Буковині. Є лише інформація про внесок до статутного капіталу невказаного приватного підприємства – майже 25 тисяч гривень.
Сукупний дохід Яценюка за минулий рік – близько двох мільйонів гривень, з них зарплата депутата – 150 тисяч гривень. Решта – від продажу майна, дивідендів та з інших, неназваних джерел.

На офіційний запит прес-служба прем’єра повідомила, що частка Яценюка передана в управління самому заводу.

Скріншот з ЄДР
Скріншот з ЄДР

«Частка Арсенія Яценюка в статутному капіталі ТОВ «Чернівецький завод залізобетонних конструкцій» складає 6,04484% номінальною вартістю 24 975 гривень. 16.07.2012 року укладено договір управління цією часткою, відповідно до якого вона передана в управління Управителю («Чернівецькому заводу залізобетонних конструкцій»)», – ідеться у відповіді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хiба то власник???
Аж 6% !!!
Відповісти
ех Сєня-Сєня !!!!
Відповісти