На Ягодині виявили значні порушення

На Ягодині виявили значні порушення
Посадові особи митного посту «Володимир-Волинський» порушують порядк проведення оглядів товарів, взяття їх проб і зразків, а також оформлення результатів митного контролю.

Про це стало відомо під час перевірки додержання працівниками Ягодинської митниці Міндоходів законодавства при здійсненні митного оформлення товарів та дотримання конституційних засад підприємницької діяльності, - повідомила прес-служба відомства.

Посадові особи цього митного посту при проведенні огляду товарів не завжди забезпечують присутність особи, яка переміщує товари, та двох понятих. Взяття проб для дослідження іноді проводиться митниками за відсутності відповідної підготовки, а відтак суворі заходи щодо запобігання заміні чи підробці відібраних зразків товарів не вживаються.

Такаж відомі факти, коли посадовці митниці за наявності фактичних даних про невиконання декларантом умов, визначених Митним кодексом України, та вчинення останнім порушення митних правил тривалий час не ухвалювали рішення про відмову в митному оформленні товару.

Перевіркою виявлено також порушення працівниками митного поста "Луцьк" Ягодинської митниці Міндоходів вимог Митного кодексу України при здійсненні контролю за правильністю класифікації товарів, поданих до митного оформлення.

Так, упродовж липня 2013-березня 2014 при здійсненні митного оформлення соєвого продукту ними не проводилася перевірка правильності його класифікації. Унаслідок застосування неправильного коду класифікації задекларованого товару до бюджету не надійшло 154 тис. грн. митних платежів.

Задля усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено подання керівництву Ягодинської митниці з вимогою притягнути винних у допущених порушеннях законодавства службових осіб до дисциплінарної відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.