В Україні – часткова мобілізація

В Україні – часткова мобілізація
Верховна Рада підтримала указ президента Петра Порошенка про часткову мобілізацію.

За це проголосували 232 депутата, - пише Українська правда.

Згідно з пояснювальною запискою, "необхідність прийняття рішення про часткову мобілізацію зумовлена поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ (сил) зі значним наступальним потенціалом на території РФ поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою державній незалежності України".

Мобілізація проводиться протягом 45 діб із дня набрання чинності названим Указом.

Указом створюються додаткові умови для доукомплектування потреб Збройних сил, Нацгвардії, СБУ, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України військовозобов'язаними та резервістами відповідно до мобілізаційних планів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво,а синків депутатів теж відправлять на Схід?І чому депутати самі не їдуть боронити нашу Неньку про яку вони так хвилюються?
Відповісти
Про мобілізацію вони подумали...а про те щоб врешті решт відпустити військових які вже служать по 4місяці і більше ніхто навіть не згадає...;-(
Відповісти
Вони і рік будуть воювати, про них ніхто не згадає, закопають десь там на сході, та і все. Депутати, які голосують, мають всіх нас і наших чоловіків, братів за олов"яних солдатиків!!!
Відповісти
Бомбу треба кинути на Верховну Раду, і настане мир в Україні!!!!
Відповісти
Нехай ті депутати підуть самі туди і побудуть там...нехай відчують що це таке...нехай ще вони побудуть у такому становищі... коли пуля над головою пролітає,коли зовсім немає ніяких умов...коли беж бронежелета відправлають в зону АТО....;-(;-(
Відповісти
Питання не до депутатів а до того хто зупинить війну, тобто пана
Президента
Відповісти
Тут не зупиняти війну треба, а ПЕРЕМАГАТИ!
Відповісти
нічого не вирішує! Бал проплатили інші...
Відповісти
до якого віку будуть призивати?
Відповісти
Настя, до 60ти
Відповісти
Ну звичайно...часткова мобілізація! З західної України уже в землі лежить невідь скільки молодих хлопців і чоловіків, зато біженці зі східної України,зокрема, чоловіки ховаються за спідниці своїх жінок, матерів і переїзжають на захід, подалі від того, що відбується у їхніх містах! Де справедливість? Якщо забирають і з заходу захищати Україну так забирайте і зі сходу!!!!
Відповісти
Здесь никто не прячется,просто ник то не пойдет воевать против своих же,против своей симьи. Я здесь живу,я знаю как все происходит.
Відповісти
да скоро дідусів будуть призивати, а то молодь, як тільки почула про мобілізацію відразу на тапки, я уже не говорю про синків депутатів,мажорів, які на таткових тачках з сосками малолітніми по Шацьких озерах розїзджають, а ви хлопці воюйте.
Відповісти
І про синів депутатів не потрібно забувати! Якщо вчі, значит всі, чим вони крвщі за звичайних хлопців? Ми ж усі проти корукції в нашій Ну звичайно...часткова мобілізація! З західної України уже в землі лежить невідь скільки молодих хлопців і чоловіків, зато біженці зі східної України,зокрема, чоловіки ховаються за спідниці своїх жінок, матерів і переїзжають на захід, подалі від того, що відбується у їхніх містах! Де справедливість? Якщо забирають !!! І про самих депутатів, адже отримують заробітну плату з бюджету, при цьому на роботу не ходять або не за що не голосуюють.
Відповісти
і про самих депутатів не варто забувати... особливо таких великих патріотів-націоналістів як Гузь... а то трандить багато, а на Схід тільки в гості до батальйонів їздить, щоб пофоткатись і попіаритись.
Відповісти
Гузь воює в Баєві з бабами за "Україну" , там більше платять.
Відповісти
а ти би зміг будучи президентом в такий короткий термін вирішити відразу всі питання плюс війну?
Відповісти
внутрішні війська будуть призивати ??скажіть будь-ласка!!!!
Відповісти
23 Июля 2014
После принятия Верховной Радой закона о частичной мобилизации, в Яремче на Прикарпатье началось анти-мобилизационный бунт. В пяти селах Яремчанского горсовета на сторону протестующих стали представители местного самоуправления.
Так, руководители сельских поселений Микуличин, Ворохта, Татаров, Яблуница и Полянице публично сожгли мобилизационные удостоверения и журналы с результатами проведения медкомиссий.

Также главный врач Яремчанской городской больницы Александр Соколюк написал расписку, в которой отметил, что «проведенный медосмотр был неполный», а следовательно, незаконный.
Для разрешения конфликта в г. Яремчу приедет пообщаться с женщинами военный комиссар Надвирнянского-Богородчанского ОРВК.
Відповісти
22 июля 2014, в Богородчанах Ивано-Франковской области, которые находятся недалеко от президентской резиденции в Гуте, жители прикарпатских поселков и сел сначала пикетировали административное здание РГА и районного совета, а затем ворвались в райвоенкомат, где сожгли документы, касающиеся мобилизации.
Об этом сообщили корреспонденту IA ZIK жители Богородчан.
Богородчанци рассказывают, что селяне таким образом протестовали против мобилизации их сыновей и мужей в Вооруженные Силы Украины, которых, по их словам, без амуниции и надлежащей боевой подготовки бросают на верную смерть в зону АТО.
«В помещении райвоенкомата была женщина-врач, увидев такую ​​массу людей, спаливающих документы, - потеряла сознание. Ее забрала карета скорой помощи », - рассказывают очевидцы этой акции неповиновения в Богородчанах. Как стало известно из хорошо информированных источников, в Борогодчаны поехало руководство областного УМВД (ФОТО)
http://www.2000.ua/novosti/proisshestvija/zhiteli-prikarpatja-vorvalis-v-voenkomat-i-sozhgli-dokumenty-dlja-mobilizacii.htm
Відповісти
Як можна визвати на часткову мобілізацію, яка мобилізація це війна сама настояща, мьясорубка в якій навіть захисту не має от правління держави, а ні коштів... Оголошувати війну потрібно і просити на колінах всіх держав про захист людей жінок дітей! Адже не виживе ніхто якщо не вмішаються інші держави. Це війна, війна 100%. В якій ми не забезпечені нічим. Мені 26 і я дуже молю Бога за життя населення моєї держави. Я ще не одружена і дітей не маю, батьки старенькі, все життя були робочими. Мені надзвичайно страшно(
Відповісти
а чому сходу не берете мужиків,а вони за наші кошти тут живуть і жирують
Відповісти
Сложная ситуация сложилась в селе Волоки Глибоцкого района Черновецкой области. В ответ на 50 пришедших сюда повесток на мобилизацию, население взбунтовалось. Как сообщают журналисты, толпа мужчин и женщин вместо сборов устроила сход. Матери и жены со слезами кричали, что этой войны они не хотели, это не их война и своих мужчин они на нее не пустят.

Учитывая, что на Буковине каждый день хоронят погибших участников «АТО», эмоции людей понять можно.

Впечатляет и то, как характеризует мобилизацию местное издание Чернівецький Промінь:

«Третя хвиля мобілізації розпочалася. В Україні масово призивають на службу офіцерів, сержантів запасу і рядових, які мають військовий досвід. Нині в кожне село та місто відправлено по кілька десятків повісток. Призивають до служби не лише чоловіків, але й жінок-медиків».
Відповісти
В Черновицкой области протесты против насильственной мобилизации охватили целый Сокирянский район. Жители шести сел Сокирянщины (Білоусівка, Ломачинці, Михалкове, Сербичани, Кормань, Романківці) перекрыли 24 июля трассу Черновцы - Новоднестровск, требуя от властей и военных не отправлять местных мужчин на войну.
Протест был поддержан населением других населенных пунктов, в районе были перекрыты дороги, блокировано движение общественного транспорта.

В тоже время военный комиссар Черновицкой области Виталий Чурай обратился посредством региональных СМИ к населению с уверениями в том, что мобилизации на территории области в настоящее время не проводится. Тысячи разосланных повесток он назвал «мобилизационными распоряжениями», заявив, что цель их рассылки населению - изучение мобилизационных ресурсов на случай, «когда Россия объявит нам войну и начнется поголовный призыв в армию». Для третьей волны частичной мобилизации, которая должна осуществляться сейчас, по словам Виталия Чурая, необходимо гораздо меньшее количество призывников.
Відповісти
Згідно з численними повідомленнями користувачів Фейсбук, в Івано-Франківській області видано 17 тисяч повісток. Зокрема, у с. Микуличин Яремчанської міськради, згідно з оприлюдненою інформацією, 200 чоловіків отримали повістки, у с. Маркова Богородчанського району – 800 повісток, с. Солотвин Богородчанського району – 300 повісток.

http://kurs.if.ua/news/v_yaremche_zhinky_mitynguyut_proty_mobilizatsii_3190.html
Відповісти
«Стоп» війні
http://samumray.in.ua/stop-vijni
Відповісти
а якщо вже рідний брат уже в ато то його брата теж візьмуть
Відповісти
Останні новини
В Україні – часткова мобілізація
22 липень, 2014, 11:26