Троє волинян можуть «сісти» через відмову їхати на Схід. ВІДЕО

Троє волинян можуть «сісти» через відмову їхати на Схід. ВІДЕО
Проти 3 волинян відкрили кримінальне провадження за ухилення від військової служби у Першому батальйоні територіальної оборони Волині.

Про це розповів у своєму виступі під час сесії облради командир батальйону Сергій Козак у вівторок, 22 липня.

Командир відзначає, що батальйон довелося готувати практично «з нуля».

Так, формування почалося ще у травні 2014 року, і на бойове злагодження виділили мало часу, однак, все ж вдалося провести належну підготовку під керівництвом досвідчених командирів.

Козак додав, що наразі у батальйоні лише 118 бронежилетів. Натомість потрібно ще 267. Також командир визнав, що каски у бійців ще радянські зразка 1943 року, які дуже неефективні в умовах сучасного бою.

Сергій Козак розповів, що для батальйону засоби захисту забезпечували здебільшого благодійники та громада, зокрема, Ковельська міська рада, Ігор Єремеєв, громадський активіст Костянтин Зінкевич та інші.

Особливу подяку Козак висловив малому бізнесу, представники якого надавали значну підтримку.

Також він відзначив, що у батальйоні лише близько 70% добровольців, а інші – призвані примусово, тому не завжди «хочуть воювати».


Так, проти 3 осіб з батальйону відкрили кримінальне провадження за ухилення від служби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розстрілятии сук
Відповісти
Коля? А самому слабо взяти зброю? Ти ба, який грозний.?
Відповісти
і тебе тоже... сидиш за компом? їдь на схід!!!!!!!!!!1
Відповісти
спочатку з рашентроллів шашлик треба зробити, а потім вже їхати
Відповісти
краще керівництво МО, що хлопців без броні на вірну смерть посилають
Відповісти
Видно, що мозок у нього атрофувався, інакше не робив би таких заяв. Хворій людині можна тільки поспівчувати...
Відповісти
А хiба батальон територiальноi оборони вiдноситься до складу Збройних Сил Украiни?
Відповісти
Так, батальйони ТО до збройних сил а не до МВС.
Відповісти
Створіть нормальні умови для ведення війни - і люди підуть воювати. А так - бронів нема, їжі нема, устаткування нема, інфораструктури - нема, командири - продажні
Відповісти
!!!!!!!!!!!!!!!!!
Позбирати в фургон депутатів, прокурорів, суддів, тощо і виставити на кордоні...
Думаю це було б більш ефективніше, ніж стількох людей на смерть віддавати.
Чому? Бо ця категорія населення могла б не лише себе добре укомплектувати, але й професійних найманців завербувати, щоб їх охороняли...
П.С. Ті, хто люблять жити, будуть все робити, щоб зберегти свої життя.
Відповісти
Воно то так, всі ми цього хочемоале, але розуміємо, що такого ніколи не буде. "Підуть депутати - підемо ми" - детский лепет на лужайке. Хлопці будьте справжніми чоловіками!!!
Відповісти
А ті що вже три місяці на сході в нормальних умовах? Вони з броніками не те що не їхали, а довгий час на постах навіть не мали, а деякі і не мають досі. Хоч там вже навіть волонтерські пробують міняти на державні. Давайте всі будуть чекати умов, тоді доведеться боронити не лише дві області. Всіх хто косить треба садити, сяде десять дал...бів, натомість стільки ж вже подумає. Проблема в безкарності.
Відповісти
Наталія, у Вас напевно немає сина, я побачив би як ви його випроваджували б на війню, не відомо за шо... хай лугандонці воюють...
Відповісти
Сина немає, а чоловік в зоні АТО вже три місяці. Як ви думаєте ті хлопці не потребують хоча б часткової ротації? Лугандонці, даунбасівці.., якщо ту шваль не зупинити там, то вони можуть і до нас добратися, всі ми дорослі люди, давайте реально дивитись на речі, якщо путін введе регулярні війська і використає всю техніку, то пройти Україну можливо і до Волині. Вони воюють за нашу з вами безмеку, давайте їх підтримаємо.
Відповісти
в жопі я мала вашу безпеку.
Відповісти
МЫКОЛА! Розстріляти потрібно не тих хто відмовляється, а тих, хто обкрадає армію, тих хто сидить в штабах протираючи штани і влаштовує тендери на яких отримує відкати, тих, хто продає сухпайки і обладнання. Всіх тих товстожопих генералів і полковників, які продають наших хлопців зливаючи сепарам інформацію, які просто паразитують на тілі нашої даржави.
Відповісти
Повністю згідна!
Відповісти
Я теж не готовий йти під проводом (маса епітетів) генералів. Координації нема, команд і стратегії нема. Допомога оточеним в половині випадків не приходить. Танки передислоковують на сотні кіломентів (палячи тонни соляри) просто так, бо там хтось так закомандував.
Я розумію що не час критикувати, але просто 3,14здєц. Тому краще в Азов чи Донбас - хай стан не набагато кращий, зате без туполобої штабістської бюрократії.
Відповісти
Повірте багато хто з уже мобілізованих жаліє що так не зробив, вони стали заручниками ситуації. Тому треба виходити з того що є.
Відповісти
ми на чужій землі,ми не повинні йти на Донбас і нав'язувати чужі порядки,вбивати дітей,це якесь кощунство! Коли ми піднімали революцію проти Януковича,вони ж не прийшли нас вгамовувати! І досить брехні,що на сході російські війська і ми боремся з окупантами,саме такий фейк і призводить до стількох втрат наших солдат,які просто зомбовані!
Відповісти
ми на чужій землі,ми не повинні йти на Донбас і нав'язувати чужі порядки,вбивати дітей,це якесь кощунство! Коли ми піднімали революцію проти Януковича,вони ж не прийшли нас вгамовувати! І досить брехні,що на сході російські війська і ми боремся з окупантами,саме такий фейк і призводить до стількох втрат наших солдат,які просто зомбовані!
Відповісти
Ігоре, словом "зомбовані" ти спалився. Не використовуй це слово, коли намагаєшся здійняти материнську істерію за солдатами на сході на западенських форумах. Стає ясно, що ти сєпараст. І донбас - це наша спільна з дончанами земля. Волиняки на донбасі - на своїй землі. Хто взяв зброю до рук що перекроїти землю - складе її так, чи інакше. От під Уралом - там вже трохи не наша земля)
Відповісти
тепер ми всі розплачуемось за антиконституційний переворот,ми просто забули біблійні слова"хто бере в руки меч,від меча й загине" і не дай Бог,щоб цей конфлікт став закінченням існування держави"Украіна"!
Відповісти
Модератори, гляньте на айпі з яких оцю ахінею сєпаратську несуть. Думаю їм пора в баньку за флуд.
Відповісти
По темі публікації - цікава замітка https://www.facebook.com/photo.php?fbid=676623822406005&set=a.265677330167325.57735.100001751811701&type=1&theater
Відповісти
краще бути сепаратистом,ніж виконувати злочинні накази і дивитися на страждання людей! Але ше недовго лишилося,тільки будуть оприлюднені результати обставин падіння Боінга,тоді до нас усіх дійде,на що спроможна СУЧАсна влада!
Відповісти
- Ще хотів би роз’яснити інформацію про нинішню ситуацію щодо волинського батальйону, - продовжує полковник Олег Галак.

- У засобах масової інформації пишуть нібито батальйон мінятимуть на 51 бригаду. Це неправда – батальйон центральної оборони №1, він так і називається, призначений для Волинської області, - каже полковник. - Кожна область має такий батальйон і він створений для захисту важливих об’єктів та посилення державного кордону у Волинській області. Він не буде направлений на Схід. Ніякої ротації батальйону і 51-ї механізованої бригади не передбачено. Батальйон зараз проходить бойове злагодження у Володимирі-Волинському. А 51-ша бригада зараз у Миколаївській області на полігоні Широкий лан. Туди поїхав мій заступник, і я теж там був. Зараз там працюють із кожним особисто і ті, хто за морально-психологічними якостями потребує допомоги, будуть направлені у Володимир–Волинський у пункт постійної дислокації бригади. Плюс близько 500 добровольців 51 бригади залишились у Донецькій області. Вони добровільно залишились брати участь у заходах АТО.
от Вам і відповідь і брехня Галака, як заманював хлопців у ТРО
Відповісти
Певно Козак може забезпечити свою родину, що доповідає таку дурню? А якщо порушити кримінальну справу про мобілізацію у березні??? Що брали всіх, не дивлячись на стан здоров'я, то це як називається??? Добровольці написали заяву про добровільне, так само вони і мають повне право і відмовитися...
Відповісти
http://www.volynpost.com/conference/50-chat-z-grygoriiem-pustovitom чат з Пустовітом.
Відповісти
Как всё запущено! Если уже комбат выступает перед депутатами без погон, то о чём дальше говорить! Или погоны в украинской Армии уже отменили? Ещё одно, если всех судить по закону, то нужно начать с высшего командного состава, а так попугали, отстранили пару генералов и всё на этом! Люди всё видят и знают, увидите что сейчас начнёт твориться при очередной мобилизации!
Відповісти
Комбат не на параді ж. Це його польова форма. А його звання і відповідні знаки дуже добре видно і на фото і на відео!
Відповісти
суки, бл"! вислужуєтесь. пошліть спочатку своїх дітей.
Відповісти
Останні новини
Троє волинян можуть «сісти» через відмову їхати на Схід. ВІДЕО
22 липень, 2014, 12:00